IKEA har laget parkering for våre firbente venner

Hundeparkeringen skal bidra til at folk slutter å forlate hunder i varme biler. Foto: TWITTER

Hundeparkeringen skal bidra til at folk slutter å forlate hunder i varme biler. Foto: TWITTER

Den svenske møbelgiganten har kommet på en brilliant løsning for at folk ikke skal forlate hunder i varme biler.

24.07.15 15:49

Hundeparkeringen er å finne utenfor IKEA-varehuset i byen Köln i Tyskland. Hver «stasjon» er utstyrt med en kunstgressmatte, vannskål og en stolpe hvor du binder fast båndet.

Løsningen skal bidra til at folk slutter å forlate hunder i varme biler mens de er inne i møbelbutikken, melder Daily Mail.

Hundeparkeringen har skapt stor oppmerksomhet på sosiale medier, og høster ros i en rekke meldinger på blant annet Twitter.

«Utrolig hva IKEA Tyskland gjorde for våre små venner!!!»

«Dette er brilliant. God idé!»

«Godt gjort, IKEA Tyskland! Ingen flere varme biler, noensinne. Forhåpentligvis blir denne hundeparkeringen implementert på alle IKEA.»

«Elsker dette. IKEA Tyskland har hundeparkering så du ikke kan forlate de i varme biler. Kan vi ha dette i Coventry?»

«IKEA er kjempebra, og dette må være overalt!»

- Skaper oppmerksomhet rundt problemet

Kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge, Kristian Willanger, sier at faren rundt hunder som blir etterlatt i varme biler er så alvorlig at det ikke kan snakkes nok om.

LES OGSÅ: Lot hund sitte i kokhet bil - da fikk hun fikk smake sin egen medisin

- Hundeparkeringen er en fin og kreativ løsning fra våre tyske kolleger, som både gir et alternativ for hundene og skaper oppmerksomhet rundt problemet, sier han.

- Er det en mulighet for at dette blir en løsning for IKEA-varehus i Norge?

- Informasjon og oppmerksomhet rundt hva som kan skje og hvor fort faren oppstår, er det viktigste i denne saken. I Norge informerer vi med skilting og overvåker parkeringsplassene for å oppdage og redde etterlatte hunder. Vi er åpne for å vurdere tiltak for hvordan vi når frem til flest mulig med budskapet, men vårt hovedfokus er at det er minst stressende for både hund og eier om den firbente ikke er med på handleturen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Willanger sier at IKEA Norge har skjerpet rutinene etter hendelsen hvor tre hunder døde. Foto: (IKEA Norge)

Har skjerpet rutinene

Willanger sier at møbelvarehuskjeden dessverre hadde et tragisk tilfelle for en del år siden hvor tre hunder døde. Etter denne hendelsen har de skjerpet rutinene.

- Vi jobber nå aktivt hver sommer med å informere om faren, og overvåker parkeringsplassene våre for å forhindre at noe lignende skjer igjen. Ut i fra det jeg kjenner til, har vi kun hatt et par tilfeller de siste årene hvor politiet har blitt varslet og inngrep har blitt vurdert. Heldigvis får vi som oftest raskt tak i eierne og kan gi beskjed om at de må ta seg av hunden sin.

LES OGSÅ: Sofie låste seg inn i en varm bil i 30 minutter

Kommunikasjonsrådgiveren påpeker at når temperaturen stiger er hund i varm bil et problem som i større eller mindre grad dessverre vender tilbake hvert år.

- Takket være høyt fokus hos dyrevernorganisasjoner, politiet og Mattilsynet - samt mye oppmerksomhet i media på sommeren - skjer det heldigvis ikke ofte.

NOAH: Godt tiltak

NOAH-leder Siri Martinsen synes i likhet med Willanger at den tyske løsningen med separate plasser i skyggen og vann utendørs er et godt tiltak.

- Løsningen kunne vært enda bedre med en lav skjermvegg for hver enkelt hund, slik at de kunne lagt seg i et hjørne. Dette er et fint tiltak som skaper bevissthet, selv om førstevalget på en varm sommerdag bør være å la den firbente bli hjemme, sier Martinsen. Hun fortsetter:

- NOAH er positiv til at flere oppretter denne type hundeområder, da med tilsyn slik at det ikke er noen risiko for hundene å bli satt igjen.

Siri Martinsen i NOAH.

Viktig med riktig løsning

Etter det organisasjonen er kjent med, finnes ikke denne løsningen i Norge. Martinsen sier at de imidlertid har blitt gjort oppmerksomme på at noen har metallbur for «parkering» av hunder - en løsning som NOAH ikke anbefaler.

- Man har ikke godt tilsyn med dyret i bur, da også dette kan bli for varmt og en del hunder føler det ubehagelig å være innestengt. Det er bra at bedrifter har fokus på problemet med hund i varm bil og prøver å legge til rette for løsninger - men løsningene må være lagt opp med tanke på hundens behov og velferd, sier NOAH-lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag