Gå til sidens hovedinnhold

Ikke avgjort om Hussain anker

Oslo (NTB): Det var søndag ennå ikke avgjort om Ubaydullah Hussain (27) vil anke Oslo tingretts kjennelse lørdag om varetektsfengsling i to uker med brev-, besøks- og medieforbud.

- Hussain har to ukers betenkningstid når det gjelder spørsmålet om han vil anke, sier Hussains forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

27-åringen ble torsdag pågrepet og siktet for å ha truet to journalister. Lørdag ble siktelsen mot ham utvidet til også å omfatte trusler mot Det Mosaiske Trossamfund.

Oslo tingrett begrunner varetektsfengslingen med faren for bevisforspillelse knyttet til siktedes forklaring. Særlig gjelder dette den delen av siktelsen som går på sending av e-poster med truende innhold til to journalister. Medieforbudet begrunnes med viktigheten av at siktede ikke får tilgang til informasjon om hva andre har forklart gjennom mediene. Retten mener derimot at det ikke er grunn til å frykte gjentakelse.

Elden mener fremstillingen av trusselsiktede Hussain for varetektsfengsling var «en politisk handling». Politiadvokat Kathrine Kristoff avviser påstanden.

- Fremstillingen skjer etter en selvstendig vurdering hos påtalemyndigheten. Ingen har utøvd noe press her. Elden har kanskje rett i at det ikke er vanlig med fengsling i trusselsaker, men dette er ingen vanlig trusselsak, sa hun til NTB lørdag. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem