Gå til sidens hovedinnhold

Ikke bare blåbær

Oslo (NTB): Bærsalget i butikkene økte med 49 prosent i fjor, for vi får stadig mer sansen for importbær. Samtidig forbereder norske bærdyrkere seg på en ny knallsesong.

Blåbærsalget ble fordoblet i fjor. Bringebærdyrkerne har også opplevd en eventyrlig vekst de siste årene, bare i fjor økte forbruket med 1 million kilo, 60 prosent mer enn året før, ifølge Bama.

Sogn og Fjordane har fått et eget nettverk for frukt- og bærdyrkere, Arena frukt og bær, som hjelper til med å finne nye dyrkingsmetoder og sorter som passer til norske forhold. Likevel er sesongen kort.

- Ingenting slår de norske bærene, men de er jo bare å få i en kort periode på sommeren og høsten. Resten av året må vi til utlandet for å finne bær som ligner mest mulig på de norske i smak, sier informasjonssjef Hanne Linnert i Bama.

For bær totalt, både norske og importerte, har konsernet hatt en tredobling i salget de siste fem årene. I fjor kom 1,4 millioner kilo bringebær fra Sogn og Fjordane. I mengde er det likevel fortsatt jordbær som dominerer gjennom året.

Belgia er godt kjent som jordbærland, men i begynnelsen av neste måned kommer jordbærene fra Portugal. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler