RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke bare moro

Sist oppdatert:
Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha spøker med mye, men unngår å sparke de som allerede ligger nede. Les stort intervju.

(SIDE2): Side2 har møtt den profilerte Kanal24-programlederen, kjent som en munnrapp, humoristisk og oppfinnsom person. Men visse grenser har han satt.

- Jeg unngår alltid å sparke nedover, enten det gjelder kjendiser eller politikere. Det blir for brutalt å fleipe med de som allerede ligger nede, sier han.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

- Det er vanskelig å si, fordi jeg har så dårlig selvinnsikt. Noen ganger er jeg glad, andre ganger ikke. Innimellom sjenert og andre ganger ikke.

«Det blir for brutalt å fleipe med de som allerede ligger nede»

- Hva er det største du har opplevd hittil?

Det var da jeg jobbet i P3 og vi for første gang skulle ha sending med publikum til stede. Det var på en kafé på Samfundet under UKA i Trondheim. Vi var redde det ikke skulle dukke opp noen folk, men i sted rev folk ned dørene, i tillegg sto det masse mennesker utenfor. Den lille kaféen gjorde stort inntrykk for å si det sånn.

- Hvis du kunne gjort akkurat det du ville en hel dag, hvordan hadde dagen sett ut?

Nå blir Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha ivrig. Han reiser seg opp og går rundt i rommet i lokalene til Kanal 24 i Oslo sentrum.

- Vi snakker aller først om en dag i mai, det er nemlig den fineste årstiden. Jeg starter dagens med en herlig frokost på sengen, bestående av russisk kongekrabbe samt avioli og halvstekte baguetter. I sengen ved siden av meg ligger selvfølgelig mitt store forbilde, visesangeren Birgitte Grimstad.

- Etter hvert står jeg opp og sjekker mailen min. Der finner jeg mange hyggelige hilsninger i innboksen. Blant annet fra min venn Kari Svendsen som i grunn bare skriver at hun ønsker meg en riktig god dag.

- Jeg strekker meg etter fjernkontrollen og skrur på tv. Det første som kommer opp er nyheten om at ny forskning viser at iskrem kun har den effekt at de som spiser det går ned i vekt.

- Solen stråler fortsatt og da jeg bestemmer meg for å ta en tur ut av leiligheten står alle vennene mine utenfor utgangsdøren og gir meg en klem. De tar meg med til Sofienbergparken der jeg legger meg ned på en madrass, mens forfatteren Erik Fossnes Hansen leser fra boken «Beretninger om Beskyttelse». Han forteller meg også at oppfølgeren er ferdig.

- Etter noen timer der er det på tide med mat. Denne gangen stikker jeg innom den indiske restauranten rundt hjørnet der jeg bor. Der forteller kelneren at ny forskning viser at indisk mat er utrolig sunt, særlig sausen. I tillegg drikker jeg en del alkohol og blir faktisk ganske full, men da jeg reiser meg opp for å gå så blir jeg helt edru igjen.

- På ettermiddagen tar hele vennegjengen en tur ut på fjorden. Rundt klokken tre snakker jeg med noen metrologer. Vi blir enig om at vi skal stoppe tiden, slik at det fra nå av alltid er lørdag klokken tre, fint vær og 22 grader, smiler han fornøyd.

I 2003 skiftet Espen Thoresen navn til Espen Thoresen Værsaagod, i dag har han i tillegg fått navnet Takkskalduha. Hva er grunnen til at du valgte å gjøre dette?

- Jeg har egentlig ikke noe god forklaring. Målet var jo at navnet mitt tilslutt skulle bli en dialog. Men nå har de satt en stopper. Jeg får ikke lov til å mer enn tre etternavn. Men ingen har satt noen stopper for flere fornavn, i hvert fall ikke enda. Derfor vurderer jeg å legge til for eksempel Dakar¿så blir det Dakar Espen¿

«Jeg ser ikke på meg selv som en veldig sprø person»

- Hva er det sprøeste du har gjort?

- Jeg ser ikke på meg selv som en veldig sprø person, men folk får kanskje ofte det inntrykket. Jeg kan jo ikke klage for jeg har jo på en måte bedt om det selv. Men det sprøeste jeg hittil har gjort var den dagen jeg sa opp som flymekaniker i SAS. Jeg reiste verden rundt og var kun hjemme i Norge noen få ganger for å hente og vaske litt klær. I den perioden jobbet jeg blant annet som entertainer på et Sunwing hotell før jeg fikk sparken etter fire måneder.

Etter å ha reist rundt i tre år fikk Espen nok og flyttet hjem, med flere reiseskildringer på bånd. Før han dro hadde han jobbet i flere nærradioer, i tillegg gjorde han en rekke oppdrag da han var ute på reise.

- Da jeg kom hjem sendte jeg opptakene mine til nærradio ved navn radio nettverk. Der fikk jeg beskjed om at reportasjen var oppsiktsvekkende bra. Det hele endte med at Torkjell Berulfsen ringte unge Thoresen og fortalte at han ville sende opptaket som varte i rundt syv minutter på reiseradioen.

Etter den samtalen måtte han sette seg ned på sofaen og puste. Etter den dagen i 1991 har det bare gått en vei, og det er oppover.

- Hva gjør deg glad?

- Det er de nære små ting. Som for eksempel å få en morsom tekstmelding, og være sammen med eller snakke med folk jeg liker og å spise god mat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere