Gå til sidens hovedinnhold

Ikke bekymret over Hafslund-fall på børsen

Oslo kommune er blant taperne på børsen. Kommunens Hafslund-aksjer har falt fra en verdi på 167 kroner til 111.50 i januar. Finansbyråd Stian Berger Røsland sier til Lokalavisen at han likevel ikke er bekymret.

-Børsen går opp og ned. Oslo kommune har ingen planer om å selge våre aksjer i Hafslund. Så lenge det ikke er tilfelle har ikke verdifallet på børsen noen umiddelbar betydning for kommunen, sier Stian Berger Røsland.

Viktig å tenke langsiktig

-For Oslo kommune er det viktig å tenke langsiktig rundt våre aksjer. Om du ser Hafslunds aksjeverdi i et perspektiv over noen år har dette fortsatt vært en god plassering for oss. Og jeg tror historien nok en gang vil vise at aksjemarkedet er et godt sted å være for dem som har mulighet for å operere i et langsiktig perspektiv, sier Stian Berger Røsland.

Han synes det er synd at utviklingen akkurat nå er så negativ. Men ser ingen grunn til uro, sett fra Oslo kommunes ståsted.

Rec drar ned

Mye av årsaken til at Oslo kommune nå får svi på børsen er at miljøselskapet Rec har rast dramatisk. 35 milliarder er blitt borte i selskapet på to dager.

Oslo kommunes Hafslund-investering på Oslo Børs raser dermed også. Kommunen eier mer enn halve det børsnoterte strøm- og sikkerhetsselskapet Hafslund.

Gjennom Hafslund eier hovedstaden nemlig indirekte også 7,5 prosent av aksjene i miljøselskapet Rec, som er det selskapet som raser aller raskest nedover under det som ekspertene nå karakteriserer som et børskrakk.

Tre milliarder mindre verdt

Kommunens børsplassering i Hafslund er blitt mer enn tre milliarder kroner mindre verd i løpet av januar.

Bare fredag var verdifallet på over 500 millioner kroner. Rec steg enormt på børsen i fjor. Nå raser verdiene, og Oslo kommunes indirekte eksponering i solenergiselskapet er i fritt fall.

Ledelsen i Rec lovet fredag økt produksjon og innstramming av kostnader, men det har ikke hjulpet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene