RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Produsenten)

Ikke bruk dette fyrverkeriet

Sist oppdatert:
Konstruksjonsfeil i sikkerhetslunten gjør det svært farlig ved feil bruk.

Svea Fyrverkerier har oppdaget en konstruksjonsfeil på lunten ved et parti av sine fyrverkeribatterier, «Bandit».

- Vi har dessverre oppdaget en konstruksjonsfeil ved et parti av vårt fyrverkeribatteri «Bandit» som kan bety at om man ikke følger bruksanvisningen, så kan produktet være farlig. Vi velger derfor å trekke alle partiene av dette produktet tilbake fra markedet. For de som allerede har kjøpt batteriet kan man levere det tilbake til utsalgsstedet for refusjon, sier daglig leder i Svea Fyrverkerier AS, Anders Sture i en pressemelding.

Livsfarlig konstruksjonsfeil
Konstruksjonsfeilen består i at overgangen fra sikkerhetslunten (grønn lunte - brenner med en hastighet på ca. 1 cm pr. sekund) til den såkalte hurtiglunten (tykk lunte pakket i rød eller blå tape - brenner med en hastighet på ca. 10-15 cm pr. sekund), ligger delvis tilgjengelig på toppen av produktet.

Dette betyr at dersom man ikke følger bruksanvisningen, dvs. ikke antenner sikkerhetsluntens ytterste spiss, kan det være en risiko for at hurtiglunten antennes direkte. Dette kan medføre at batteriet øyeblikkelig vil begynne å skyte ut effektladninger - uten at forbrukeren vil ha tid til å trekke seg tilbake.

- Vi beklager denne feilen på det sterkeste, men er glade for at vi oppdaget den i tide. Heldigvis er det kun «Bandit» feilen er på, og de andre fyrverkeriproduktene våre er helt trygge å bruke. Vi oppfordrer uansett brukerne til å behandle alle fyrverkeriprodukter med respekt og å alltid ha på seg beskyttelsesbrillene når man nyter fyrverkeri, sier Anders Sture.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere