RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke budgivere på Awilco-riggene (Ny)

Sist oppdatert:
Den ledende aktøren i boligriggmarkedet er ikke budgiveren på Awilco Offshores to boligrigger.
(Kommentar fra Floatel International og Fred. Olsen Energy ASA)
Les også:
Bud på Awilcos floteller
Nytt flotell-comeback


- Det er ikke oss som er budgiver på riggene, sier konsernsjef Arne Austreid i Prosafe til NA24 iMarkedet tirsdag formiddag.

Prosafe er det klart største aktøren i markedet for boligrigger i verden med 11 halvtnedsenbare bolig- og servicerigger og en oppjekkbar enhet. Prosafe har vært meget ekspansive innen dette segmentet gjennom en årrekke og kjøpte seneste i fjor opp den svenske konkurrenten Consafe offshore.

Det ble i dag kjent at en ikke navngitt budgiver har lagt inn bud på riggselskapet Awilcos to boligrigger, Port reval og Port Rigmar. Awilco vil ikke gi noen flere detaljer rundt hvem denne budgiveren er.

Foruten Prosafe og Awilco Offshore selv, så er det Fred, Olsen Energy som er inne i dette markedet med en boligrigg, Borgholm Dolphin.

- Nei, det er ikke oss, sier finansdirektør Hjalmar Moe i Fred. Olsen Energy til NA24 iMarkedet på spørsmål de står bak budet på Awilco-riggene.

Heller ikke den svenske nykommeren Floatel International står bak budet på Awilvo-riggene. Det opplyser konsernsjef og gründer Peter Jacobsson i Floatel til NA24 iMarkedet.

- Prisen er god. og viser at dette markedet går fra styrke til styrke, sier Jacobsson som har en ny boligrigg underbygging i Singapore.

Floatel har satset på et nybygg som skal kunne tilfredsstille kravene på norsk sokkel. Eneheten skal leveres i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere