Gå til sidens hovedinnhold

Ikke busskur på skålgropene

Beboere som er bekymret for minnene fra steinalderen utenfor Brannfjell skole kan nå ta det med ro. Firmaet som skal sette opp leskuret sier de ikke vil plassere det oppå skålgropene.

Vi vil ikke plassere et skur i konflikt med helleristningene og skålgropene, sier teknisk direktør i JCDecaux, Even Gyrre. JCDecaux har på kontrakt fra Samferdselsdepartementet fått jobben med å utrede mulighetene for å bygge et busskur foran Brannfjell skole. I prosessen med å grave ut plassen ble det funnet skålgroper som dateres tilbake til sen steinalder.

Flytte stoppet

Nå ønsker JCDecaux å flytte busstoppet noen meter nærmere krysset Erlandstuveien/Ekerbergveien.
Byantikvaren har godkjent ny plassering, men saken må nå til godkjenning hos riksantikvaren før vi kan fullføre, sier Gyrre. Denne prosessen har nå gått fram og tilbake siden februar-mars i år og JCDecaux er innstilt på at riksantikavaren nå godkjenner den nye plasseringen av leskuret slik at de kan fullføre prosjektet.
Grunnen til at vi ikke har gjort noe med stedet er fordi byantikvaren er positiv til den nye løsningen, men nå ønsker vi en kjapp løsning slik at vi kan gjøre det ferdig eller eventuelt grave igjen stedet, sier Gyrre.

Andre siden

Å sette opp et skur på andre siden av veien isteden kan være aktuelt for JCDecaux.
Dette må vi se nærmere på, men det er helt klart en mulighet det, svarer Gyrre til dette. Firmaet har ennå ikke sett nærmere på denne muligheten, men skal nå undersøke dette nærmere. Uansett er det foreløpig siden ved Brannfjell skole som trenger en snarlig løsning.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping