RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke død likevel

Illustrasjonsfoto fra Mount Everest.
Illustrasjonsfoto fra Mount Everest. (Illustrasjonsfoto: AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Det er igjen dramatikk på verdens høyeste fjell.

Everest-klatreren Lincoln Hall ble torsdag meldt omkommet av sin ekspedisjonsleder Alexander Abramov. Det skulle vise seg å ikke stemme, melder nettstedet mounteverest.net.

Utmattet
Torsdag snudde Hall og to sherpaer etter at Hall begynte å føle seg svak og tappet krefter på 8700 meters høyde.

Ettersom timene gikk fikk sherpaene en utmattet Hall nedover fjellet. Sherpaene tappet selv oksygen og begynte å bli snøblinde på veien. De ble beordret av ekspedisjonsleder Abramov til å bli igjen for å berge sine liv, uten Lincoln som hallusinerte og var motvillig til å snu i utgangspunktet.

Te og oksygen
På vei opp på sitt toppstøt fredag morgen fant klatreren Dan Mazur en utmattet Lincoln Hall i live. Etter en natt ute gav Mazur varm te og oksygen til sin klatrekollega.

Det er imidlertid ikke første gang at en klatrer har blitt meldt omkommet i fjellet uten å være det. I 1996 var foreksempel Beck Weather begravd i snø i nesten 14 timer på 8200 meter. Den canadiske klatreren Stuart Hutchison fant det han trodde var Weathers livløse kropp på vei opp, og trodde han hadde omkommet sammen med sin lagkamerat Yasuko Namba, som lå død like ved. Hutchison lot Weather ligge, men utrolig nok våknet en nesten blind Weather opp og begynte på turen ned alene. Etter en stund ble han også reddet.

Les flere friluftssaker i TV 2 Nettavisens friluftsmagasin

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere