RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke edru av kaffe

(Foto: Shutterstock)
Å sette sin lit til kaffe dagen derpå kan faktisk være farlig.

(SIDE2): Kaffe er kanskje den mest velbetrodde kur for bakrus, men det eneste den faktisk gjør er å maskere plagene.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Lurer kroppen
Mange av oss strener rett til kaffetrakteren morgenen etter en fuktig kveld med mye alkohol. Men nå advarer amerikanske forskere mot den svarte drikkens påståtte helende kvaliteter, skriver Marie Claire.

Forskning viser nemlig at alt koffeinet gjør er å maskere bakrusens symptomer og dermed lurer oss til å tro at det hjelper.

Kaffen gjør oss verken mer våkne eller oppvakte, og den gjør det faktisk vanskeligere for oss å innse at vi er beruset eller fulle.

Kan være farlig
En studie gjort av forskere ved Temple University i Philadelphia avdekket også at inntak av koffein sammen med eller etter alkohol kan føre til dårligere dømmekraft.

Thomas Gould som ledet studien sier at de frykter for at personer i bakrus kan komme til å tro at de ikke lenger er beruset fordi de har drukket kaffe. Dette kan forårsake farlige situasjoner, eksempelvis om en beruset person tror han eller hun er skikket til å kjøre bil.

- Personer som føler seg trøtt og sliten etter inntak av alkohol er mer troende til å innse at de er beruset, sier han ifølge nettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere