RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke enighet om nye rørledninger i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Olje og energiminister Einar Steensnæs og hans britiske motpart Brian Wilson holdt forhandlinger på Shetland i helgen om en nye prinsipper for felles olje- og gassutvikling i Nordsjøen, uten og lykkes
Møtene foregikk fredag og lørdag på Shetland, og det var ventet at de ministrene skulle undertegne en avtale med de grunnleggende prinsippene for en nye avtale som skal dekke bygging av ny infrastruktur og olje- og gassutbygginger på tvers av grensene.

- Vi har ikke blitt enige om prinsippene for rammeavtalen. Vi er litte granne lei oss for det selvfølgelig - vi er sikre på at vi vil kunne komme til en enighet som er tilfredstillende for begge, sa direktør Gunnar Gjerde i olje- og energidepartementet til Dow Jones Newswire søndag.

Den britiske siden beskriver samtalene som konstruktive, og partene vil fortsette å møtes for p hamre ut en avtale.

Det er spesielt viktig for de to store norske oljeselskapene, Statoil og Norsk Hydro at en avtale kommer på plass så raskt som mulig. Begge ønsker å skaffe seg en sterk posisjon så raskt som mulig i forkant av at Storbritannia blir en nettoimportør av gass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere