RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke Fabelaktiv år på Hamar

Sist oppdatert:
Norsk Tippings produksjonsselskap Fabelaktiv økte inntektene med 11 millioner kroner i 2002. Likevel kostet Gnottene for mye for Bjarte Ytre-Arne & Co.

Fabelaktiv het frem til år 2000 Video Øst og produserte fra 1996 til mai i år 223 sendinger med barneprogrammet "Kykelikokos".

Men i fjor satset selskapet, som er hundre prosent eid av Norsk Tipping på Hamar, knallhardt på "Gnottene", en norsk Muppet-utgave. Etter at det nordiske produksjonsselskapet Nordmagi måtte avvikle i sommer, kan det bli vanskelig for selskapet å produsere flere huleproduksjoner med Gnotter i hovedrollen.

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

De første 23 episodene kostet 25 millioner kroner å produsere og skulle spres i hele Norden gjennom Nordmagi som var eid av alle de nordiske allmennkringkasterne. Nå er det ikke en gang sikkert at NRK kjøper nye episoder, selv om Fabelaktiv har lyst til å produsere til sammen 52 episoder av serien.

Serien har hatt markedsandeler på over 90 prosent på NRK1, men det har kommet seer-reaksjoner på blant annet språket i serien som NRK skal ha tatt til etteretning.

Bjarte Ytre-Arne, en tidligere NRK-ansatt som leder selskapet, håper imidlertid på salg internasjonalt. Eieren Norsk Tipping krever nemlig pluss i regnskapet og da er det godt å ha en annen barneserie i bakhånd.

"Pysj Pop Baluba" starter 23. august på NRK1 med en tidligere Robinson-deltaker, Truls Pedersen, som en av programlederne. Han har til nå arbeidet for Fabelaktiv med Puggandplay, et leksehjelp-program som har vært en del av "Etter Skoletid" på NRK1.

I tillegg har produksjonsselskapet solgt en dokumentarserie til NRK som heter "Ansikt til ansikt" der kjendisfotograf Morten Krogvold møter blant andre Liv Ullmann, Erik Bye, Anne-Cath Vestly og Grethe Kausland i åtte programmer med sendestart i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere