Gå til sidens hovedinnhold

Ikke Fabelaktiv år på Hamar

Norsk Tippings produksjonsselskap Fabelaktiv økte inntektene med 11 millioner kroner i 2002. Likevel kostet Gnottene for mye for Bjarte Ytre-Arne & Co.

Fabelaktiv het frem til år 2000 Video Øst og produserte fra 1996 til mai i år 223 sendinger med barneprogrammet "Kykelikokos".

Men i fjor satset selskapet, som er hundre prosent eid av Norsk Tipping på Hamar, knallhardt på "Gnottene", en norsk Muppet-utgave. Etter at det nordiske produksjonsselskapet Nordmagi måtte avvikle i sommer, kan det bli vanskelig for selskapet å produsere flere huleproduksjoner med Gnotter i hovedrollen.

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

De første 23 episodene kostet 25 millioner kroner å produsere og skulle spres i hele Norden gjennom Nordmagi som var eid av alle de nordiske allmennkringkasterne. Nå er det ikke en gang sikkert at NRK kjøper nye episoder, selv om Fabelaktiv har lyst til å produsere til sammen 52 episoder av serien.

Serien har hatt markedsandeler på over 90 prosent på NRK1, men det har kommet seer-reaksjoner på blant annet språket i serien som NRK skal ha tatt til etteretning.

Bjarte Ytre-Arne, en tidligere NRK-ansatt som leder selskapet, håper imidlertid på salg internasjonalt. Eieren Norsk Tipping krever nemlig pluss i regnskapet og da er det godt å ha en annen barneserie i bakhånd.

"Pysj Pop Baluba" starter 23. august på NRK1 med en tidligere Robinson-deltaker, Truls Pedersen, som en av programlederne. Han har til nå arbeidet for Fabelaktiv med Puggandplay, et leksehjelp-program som har vært en del av "Etter Skoletid" på NRK1.

I tillegg har produksjonsselskapet solgt en dokumentarserie til NRK som heter "Ansikt til ansikt" der kjendisfotograf Morten Krogvold møter blant andre Liv Ullmann, Erik Bye, Anne-Cath Vestly og Grethe Kausland i åtte programmer med sendestart i november.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget