RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke finn på å kjøpe DVD til jul

En Blu-ray-spiller er som skapt for kalde, mørke vinterkvelder.
En Blu-ray-spiller er som skapt for kalde, mørke vinterkvelder. (Teknofil)
Sist oppdatert:
Her er Blu-ray-spillerne du skal ha i stedet.

[Teknofil]: Blu-ray er i ferd med å bli standarden for film på plater.

Stadig flere av oss har HD-TV, og vil du filmplater som utnytter skjermen til fulle må du ha Blu-ray.

Mange vil påstå at dette er et medie som på sikt kommer til å bli skiftet ut av nettbasert nedlastning, og dette er nok riktig. Vi snakker imidlertid om en tidsperiode på flere år før de nettbaserte alternativene vil utkonkurrere Blu-ray formatet.

Ingen vits med DVD
Argumentene for å kjøpe seg en Blu-ray-spiller er flere.

For det første må du ha en slik spiller for å få ekte HD-film. Du får femdoblet bildeoppløsning, og ikke minst høydefinisjons lyd med støtte for 7.1 surround.

Du får en spiller som også kan vise alle DVD-ene du måtte ha, så det er ikke snakk om å måtte kaste gamle DVD-er.

I tillegg er den også den eneste enheten som kan vise filmtitler i 3D.

Du kan selvfølgelig vente til utvalget av filmer på nettet blir like bra som utvalget på plate, men det tar nok en stund.

Det siste argumentet er at du nå får deg en Blu-ray-spiller til under en tusenlapp, så lenge du ikke trenger 3D.

Vil du har 3D også må du nok opp mot rundt 2 500 kroner. Ikke noen ublid pris dette heller. Men hvis du ikke har en TV som støtter 3D er det ingen vits i å kjøpe seg en Blu-ray-spiller som støtter dette. Hvis du da ikke har tenkt å kjøpe deg en 3D-TV med det første.

Her er tre solide spillere til under tusenlappen som vil utfylle de fleste behov.

LG BD550 – Billigst
Dette er en enkel og grei Blu-ray-spiller som dekker de fleste behov. Den er ikke egnet for hjemmekinofantasten, men holder lenge for dem av oss som bare vil ha en spiller som viser Blu-ray og DVD på en god måte. Den virkelig store fordelen er uten tvil prisen. De billigste eksemplarene vi fant er under 800 kroner og det er nesten innenfor impulskjøpgrensen for svært mange.

Her får du en grei spiller som gjør jobben for en billig penge. Den har ikke minnekortspor for deg som vil bruke slike. Det den har er tilkobling for nett slik at du får med deg ekstra Blu-ray-materiale via nettet.

Her finner du LG BD550 billigst

Philips BDP-2700 – Billig og pen design
Dette er også en billig spiller. Ikke like billig som LG, men du kommer fremdeles inn under tusenlappen. Også denne spilleren har det meste av det du trenger til enkelt bruk. Designet er kanskje litt mer spennende enn hos LG, men dette er smak og behag som du må avgjøre selv. På samme måte som med LG mangler også denne spilleren egne minnekortspor.

I denne spilleren finner du funksjoner som støtter ekstramateriale som krever nettilkobling så her kan du nyte BD-live uten problemer.

Her finner du Philips BDP-2700 billigst

Sony BDP-S370 – Trådløst nettverk og DLNA
Her finner vi den første spilleren som kryper opp på tusenlappen. Omtrent 1100 kroner må du regne med å punge ut for denne spilleren. Igjen er designet tradisjonelt, men pent og rent. Du får en del ekstra for hundrelappene dine. Først og fremst støtter den DLNA som lar deg overføre innhold fra PC til spilleren trådløst gjennom hjemmenettverket. Selve spiller er også klar for å bruke trådløst nett ved hjelp av en ekstra dongle.

Heller ikke denne spilleren har minnekortspor.

Her finner du Sony BDP-S370 billigst

Ønsker du en Blu-ray-spiller som kan spille 3D?
Her er våre anbefalinger for deg som vil ha 3D

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere