Gå til sidens hovedinnhold

Ikke flertall for å oppheve utkastelse av barnefamilie i Oslo

Ap, SV og MDG er enige om forslag foran dagens bystyremøte. Samtidig går de imot Venstre og Rødts forslag om å gripe inn i utkastelsen av familien Jama, men vil gi dem ny mulighet for å få startlån.

Det skriver Avisa Oslo.

Flere partier hadde fremmet et forslag om å reversere utkastelsen, og la familien flytte tilbake i leiligheten.

Foran onsdagens bystyremøte var det klart at byrådet ikke ville snu i saken, men likevel hjelpe familien noe.

Byrådspartiene Ap, SV og MDG var blant annet enige om å støtte disse forslagene:

Å kontakte bydelen for å forsikre seg om at familien får vurdert muligheten for startlån på nytt, gjøre en generell vurdering av inntektsgrensene og rutiner for utkastelse, og vurdere midlertidig stans i utkastelser av barnefamilier så lenge koronapandemien pågår.

Dette forslaget fikk flertall.

Gunnar Stavrum: Enkeltskjebner i mediene får politikerne til å flykte fra sine egne politiske vedtak

Skapt mye engasjement

Men byrådspartiene støttet ikke forlaget om å reversere utkastelsen av barnefamilien. Det gjorde heller ikke Høyre, Frp eller FNB.

– Denne familien er ikke unik. Hvert år er det 172 utkastelser fra kommunale boliger, sier gruppeleder i Høyre, Anne Haabeth Rygg.

Saken om familien på sju som er kastet ut av en kommunal leilighet i Oslo, har skapt stort engasjement denne helgen. Bakgrunnen for at familien ikke lenger kunne bo i en kommunal bolig, er at familiefaren har tjent 15.000 kroner mer enn grensen for å ha rett på slik bolig. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Les også: Dramaet på Tøyen har flere sider: Fikk flere tilbud om hjelp før utkastelsen

Reagerer sterkt

Gruppeleder for Senterpartiet i bystyret, Bjørg Sandkjær, reagerer på at byrådet overkjører lokalpolitikerne i bydel Gamle Oslo, som har vedtatt at ingen skal kastes ut av kommunal bolig under pandemien.

– Jeg reagerer sterkt på at lokaldemokratiet overkjøres i denne saken og mener at bydelene må stå fritt til å bestemme dette selv. Det er de som har ansvaret for tildeling av kommunale boliger, sier Sandkjær til NTB.

Partiet hennes, sammen med Rødt, Venstre og KrF fremmet forslaget om at utkastelsen av barnefamilien skal oppheves inntil en gjennomgang av regelverket for kommunale boliger er gjennomført.

Venter på behandling av klage

Barnefamilien har fremdeles en siste klage som fortsatt er under behandling. Den gjelder avslag på ny søknad om kommunalbolig.

Bydel Gamle Oslo har registrert 3.000 vanskeligstilte husstander som enten har kommunale boliger eller får bostøtte for å leie privat. 46 husstander står i kø for å få kommunal bolig i bydelen, 16 av dem er barnefamilier, skriver VG.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs