Gå til sidens hovedinnhold

Ikke forbauset

Aksjon Vern Husebyskogens advokat, Frode Innjord, er ikke forbauset over at det kommer nye overraskende opplysninger i ambassadesaken.

Huseby: - Dette føyer seg inn i rekken av merkelige ting som byrådet har foretatt seg i denne saken. De har ikke lov til å forhåndsbinde kommunen på denne måten. Byrådet har ikke kompetanse til å treffe denne type beslutninger på egen hånd. Det har de ingen myndighet til. Hvis dette er riktig fremstilt, så virker det som de foregriper en planprosess, hvor det er lagt inn føringer etter instruks fra Forsvarsdepartementet. Departementet representerer jo selger i denne sammenheng. På det tidspunktet som brevet er skrevet har det ikke vært gjennomført en planprosess, slik at selv ikke bystyret kunne ha forhåndsbundet kommunen som planmyndighet. I vår klage til Fylkesmannen har vi redegjort for en rekke saksbehandlingsfeil som byrådet har gjort i denne saken, sier Innjord.

Helt utrolig

Medlemmer av Aksjon Vern Husebyskogen reagerer stekt på den nye informasjonen.
- Dette er jo veldig spesielt, for ikke å si helt utrolig. Men jeg er heller ikke overrasket. Vår tillit til Oslo kommune blir dårligere og dårligere jo mer vi lærer om denne saken, sier leder av AVH, Margrethe Geelmuyden.
- Det er ikke slik det skal foregå. Den slags føringer hører ikke hjemme noe sted, men viser rotet i byrådets saksbehandling, sier Ida Sønju.
- Det hele startet med at Forsvarsdepartementet med Kristin Krohn Devold i spissen ga bort en tredel av gardens øvelsesområde for å løse et problem for sine partifeller som leder Oslo by. Ambassaden var faktisk i ferd med å ta avgjørelsen å flytte til Fornebu, sier Alf Gervin.
- Dette kan kort og godt oppsummeres med maktmisbruk, tåkelegging og ansvarsfraskrivelse, sier Geelmuyden.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem