Gå til sidens hovedinnhold

Ikke første gang Krekar angriper fotograf

Mandag kveld gikk mullah Krekar til fysisk angrep på en TV 2-fotograf. Det er ikke første gang han langer ut mot mediene.

Mullah Krekar fikk mandag dommen på fem års fengsel for trusler fra Oslo tingrett og var igjen i medienes søkelys.

Mens han nektet å la seg intervjue av norsk presse, takket han ja til et intervju med den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera.

Intervjuet ble gjort i TV 2s lokaler på Karl Johan i Oslo mandag kveld.

Men da Krekar etter intervjuet møtte på TV 2s team i resepsjonen, reagerte han voldsomt på at han ble filmet.

Se opptak av opptrinnet på TV2.no her

Slo bort TV-kameraet
Krekar avviste å gi kommentarer og slo i stedet bort i TV-kameraet med hånden.

Da han gikk mot utgangen og reporteren og kameramannen fulgte etter, snudde han seg. Krekar tok tak i reporterens mikrofon og slo like etter til kameraet. Mot slutten av opptaket ser man Krekar ta tak i et kamerastativ og gå mot TV 2-fotografen. Han blir stoppet av Al Jazeeras medarbeider Samir Shatara.

Meling: - Burde ikke ha skjedd
- Det er aldri riktig å slå. Krekar må forholde seg til norsk rett på lik linje med alle andre, uttalte Krekars forsvarer, Brynjar Meling, til TV 2 mandag kveld.

Han sier det ikke var feil av TV 2 å be om en kommentar, men sier spørsmålet er om pressen skal respektere det når noen sier de ikke ønsker å stille opp.

- Men uansett, det som skjedde fra Krekars side burde ikke ha skjedd, sier Meling ifølge TV2.no.

TV 2 vil anmelde Krekar
Fungerende nyhetsredaktør i TV 2, Niklas Lysvåg, sier angrepet er uakseptabelt og at det vil bli politianmeldt.

I klammeri med Nettavisen
For åtte år siden, i april 2004, ble Krekar også filmet mens han angrep en journalist.

Den gangen var det Nettavisens medarbeider som fikk unngjelde. Vedkommende journalist var på plass utenfor politihuset med penn, papir og fotoapparat.

Der var også TV 2s team. Krekar og hans bror kom til polithuset for å levere en anmeldelse mot komikeren Shabana Rehman, som hadde fornærmet mullaen ved å løfte på ham.

Se saken om Krekars angrep på Nettavisens medarbeider i 2004

Tok med seg fotoapparatet
Etter at han hadde vært inne på politihuset gikk Krekar til angrep på journalisten.

«Du får ikke ta bilder av meg», sa han før han ba om å få kameraet til journalisten. Det fikk han ikke, og Krekar grep da tak i journalistens arm og tok fra ham kameraet. Dette tok han med inn på politihuset, og politiet ga det tilbake til journalisten.

Opptrinnet ble ikke politianmeldt, men Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum ba mullaen komme med en uforbeholden unnskyldning.

- Må finne seg i
- En person som mulla Krekar, som her frivillig oppsøker TV 2s lokaler, må finne seg i at han blir fotografert, sier assisterende generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening i en kommentar til Nettavisen.

Jensen sier Krekar selvsagt kan nekte å la seg intervjue, men når det gjelder fotografering i TV 2s inngangsparti, ser ikke Jensen at Krekar har en god sak, og han mener det uansett var galt av Krekar å gå fysisk til angrep.

- Han er en person som har oppsøkt offentligheten og står midt oppe i en sak av stor offentlig interesse, så verken juridisk eller presseetisk, kan jeg se at han har en god sak, sier redaktørforeningens mann.

Han sier det går en grense for hvor pågående mediefolk skal være, men etter å ha sett opptaket, kan han ikke se at TV 2 har krysset den grensen.

Kokkvold ikke overrasket
Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, sier han ikke er det minste overrasket.

- Dette er en mann som er dømt for grove trusler og for terror. Det overrasker meg ikke at han går til angrep på journalister. Det TV 2 gjør er å be Krekar om en kommentar, og jeg kan ikke se noe kritikkverdig i det. Det skal mediene kunne gjøre i et samfunn som vårt uten å bli angrepet, sier han.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken