RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke gå på do foran kjæresten

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Feilene som ødelegger sexlivet.

(SIDE2): Som det meste annet i livet, er lite gratis også når det gjelder å holde sexlivet ved like.

Ingen går inn i et forhold og tenker «Om noen år har vi sex en gang i måneden, og det vil være rutinepreget og ganske kjedelig». Men for mange blir det ofte slik, dersom man ikke holder romansen ved like.

Redbook har listet åtte feil kvinner ofte gjør i forholdet, som kan sette en gedigen demper på sexlivets gleder. Under kan du se hvilke ting du ikke bør gjøre, dersom du vil unngå at sexlivet går nedoverbakke og ender på bunnen.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

1. Ikke tiss foran kjæresten din
Du er kjempe komfortabel med kjæresten din, og livet er fantastisk og avslappet. Men selv om du kan tisse med dodøra oppe og barbere armhulene foran mannen din, så betyr ikke det at du burde gjøre det.

- Noen par kan fise mens den andre er i samme rommet, og det funker for dem. Men selv om disse tingene er intime, så er det langt fra det samme som at det fører til seksuell tenning hos den andre, sier parforholdforfatter Terry Real.

Det samme gjelder hvordan du kler og sminker deg - føler du deg ikke sexy, så vil etter hvert alt også bli usexy - og det legger dårlig grunnlag for et blomstrende sexliv.

2. Ikke fyll senga med bamser
Bamser og dukker i senga er likestilt med å gi beskjed om at senga er til for å krølle sammen og kose på ryggen, ikke sex og lidenskap. Og eksantall myke kosedyr gir neppe den store tenningen for noen av dere.

- Det signaliserer at man ikke er voksen, men en liten jente, og derfor ikke seksuell, sier professor Barbara Keesling.

Soverommet skal passe begge - og invitere til intimitet.

3. Skru av TV
Kose seg i sofaen foran TV-en - fy! bra for sexlivet er det i hvert fall ikke.

Ifølge en italiensk undersøkelse har par som har TV på soverommet bare sex halvparten av gangene som det par uten TV ved senga.

- Det å bringe TV inn i intimsfæren, fører til at man føler avstand. Det er så mye i livet som holder et par fra hverandre, jobb og barn, så man må beskytte den intimiteten man har.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

4. Ikke bruk sex for å oppnå andre ting
Enkelte kvinner har sex for å få manen i godt humør før de skal fortelle noe - eller be om noe. Eller motsatt - de nekter sex til de får det som de vil. Det er garantert en av måtene å ødelegge sexen på, ettersom det rokker på maktbalansen i forholdet.

Andre ganger er man irritert fordi han ikke har gjort som han sa, og ubevisst holder man igjen sex. Men selv om det er lettere å forstå at man ikke har så lyst på en fyr som ikke gidder hjelpe til hjemme, så er det feil å straffe på den måten.

Man skal ikke ha sex av andre grunner enn for sexens skyld. Punktum.

5. Ikke fake
Han har styrt på med deg i lang tid, men du er like langt unna mål og vurderer å fake hele greia - ikke gjør det! Det er ikke hans skyld og du vil ikke såre følelsene hans, men det er ikke grunn til å late som av den grunn - skal du fortsette å fake hver gang du er sliten eller ikke kommer av andre grunner?

Det gjør heller ikke at du får mer lyst på sex, dersom du lurer deg selv på den måten.

Det er lov å bruke en hjelpende hånd selv, eller det som må til for å få deg over målstreken. Eventuelt kan du si det som det er - at i dag er du rett og slett ikke der du trenger å være for å klare å komme i mål. Det er lov å kose - og sove, for å ta det en gang begge er litt mer opplagte.

6. Ikke snakk om tidligere partnere
Ganske så opplagt - vil du egentlig vite hva han har gjort med andre? Og like viktig, dersom du får greie på hva han gjorde med eksen, har du da lyst på sex etterpå?

Det samme gjelder selvsagt han.

- Menn blir usikre. Ikke så mye det at de vil tro du er billig, men han vil bekymre seg for om han er like bra som tidligere sexpartnere du har hatt, sier Real. Å holde kjeft, - også om at han er den beste noensinne - styrker selvtilliten hans, og en mann med selvtillit er gøyere i senga enn en uten.

7. Ikke sett barna først - alltid
Å få barn er for mange det største som skjer i livet. Men det å være en fantastisk og dedikert mamma, betyr ikke at du elsker mannen din noe mindre - husk å vise ham det også.

Det er naturlig at sex ikke er like forlokkende når søvnmangel, babygulp og lange dager har tatt sitt, men sier du nei ofte nok, så slutter han også å spørre. Og du sier ikke bare nei til han, du nekter også deg selv godene. Så sørg for å spare noe av energien til dere.

8. Ikke behandle han som en venninne
Har du dradd med deg typen på skoshopping, fått synspunktene hans på en topp eller to og fått han til å holde veska di mens du er i prøverommet? I det dere kom hjem etter endt shopping, hadde du lyst å rive av han klærne og dytte han i seng da? Neppe.

For selv om det er koselig å gjøre ting med han, du vanligvis gjøre med venner - og han er bestevennen din - så er det ikke nødvendigvis det beste å gjøre. Man trenger flere mennesker å dele betroelser og hendelser med, og venner, kjæreste og familie har i så måte forskjellige arenaer. Ikke bruk han til alle.

(Kilde: Redbook)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere