RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke gehør for Sortevik

Sist oppdatert:
Arne Sortevik (Frp) fremmet i dag forslag om å la Luftfartstilsynet rydde opp i forsinkelser i luften. Men forslaget ble blankt avvist.

De siste ukene og månedene har vi stadig hørt om forsinkede og innstilte flyavganger. Ofte har problemet vært syke flygeledere og for knapp bemanning. Flyselskapene truer med søksmål på grunn av tapte inntekter, mens flygeledere og Avinor skylder på hverandre.

Dette vil Frps Arne Sortevik nå ha en slutt på. Sortevik sitter i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite. Før budsjettdebatten i komiteen i dag, fremmet Sortevik følgende forslag:

«Stortinget ber Regjeringen gi Luftfartstilsynet i oppdrag omgående å utarbeide en oversikt over nødvendig bemanning innen styring og kontroll av flytrafikken i norsk luftrom for å gi tilfredsstillende flysikkerhet.»

- Spriket i virkelighetsoppfatning mellom ledelse og ansatte i Avinor er stort blant annet når det gjelder bemanning, skriver Sortevik i sin begrunnelse for forslaget. Han legger til at Luftfartstiltsynet tidligere har pekt på at bemanningen er for knapp.

Nedstemt
Men forstalet til Sortevik ble nedstemt i komiteen i ettermiddag.

- Da er det bare for oss å jobbe videre med saken mot andre instanser, sier Sortevik i en kjapp kommentar til iBergen.no.

«For å komme videre i en uholdbart situasjon der omstilling går ut over flysikkerhet og der uenighet i omstillingsprosess og manglende samhandling mellom ledelse og ansatte også påfører reisende og flyselskaper store forsinkelseskostnader må det tas grep for å få gode løsninger på plass.», skrev Sortevik tidligere i dag i en mail til iBergen.no.

Han mener fremdeles Luftfartstilsynet må få i oppdrag å utarbeide en detaljert oversikt over hvilken bemanning som er nødvendig for å gi en tilfredsstillende flysikkerhet.

- En dimensjonering anvist av tilsynsmyndighet bør reisende, flysselskap, eier, ledelse og ansatte kunne akseptere og respektere, sier Sortevik.

Frp-representanten peker på at sikker flytrafikk og punktlig trafikkavvikling henger nøye sammen, og understreker at det derfor ikke bare er opp til eier og selskap å definere hvilken bemanning man trenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere