Ikke gjør dette før du er 24

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Da hindrer du nemlig ikke utviklingen av hjernen din, sier forsker.

07.06.11 19:26

(SIDE2:) Aric Sigman, en ledende forsker ved Royal Society of Medicine mener at til yngre du er når du begynner å drikke alkohol, jo svakere intelligens utvikler du senere i livet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Fransk holdning
I boken «Alcohol Nation: How to protect our children from today's drinking culture» angriper Sigman ikke bare den nordlige drikkekulturen med mye festing i helgene. Han mener også at foreldre som serverer sine barn alkohol tidlig må ta sin del av skylda. Og spesielt gjelder dette foreldre som har god råd.

- Å beundre fransk holdning til alkohol er å gjøre sine barn en bjørnetjeneste. Frankrike har faktisk et stort alkoholproblem, sier han ifølge The Daily Telegraph.

Unge reagerer annerledes
Biologen og forskeren sier at ideelt bør ikke mennesker røre alkohol, verken øl eller vin, før de er 24 for det er først da at hjernen er fullt utviklet.

- Langtidseffekten av selv moderat inntak av alkohol er annerledes fra tidlig alder enn senere fordi hjernen, kroppen og genene reagerer annerledes på alkohol dess yngre du er, sier Sigman.

Sigman sier at hjernen kan vende seg til at alkoholinntak er noe positivt. Stoffet skaper rett og slett en lenke mellom inntak og belønning. Han mener det kan aktivisere gener som fører til mer eller mindre avhengighet av drikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag