RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke gull, men tull

I lykkerus over den eksklusive Rolex-klokken du fikk av kjæresten din til jul? Sjekk at den er ekte før du begynner å skryte til kollegene på jobb på tirsdag.

Piratkopiene florerer nemlig på nettet. Daglig fylles innboksen med reklame fra nettsteder som vil selge deg kopiklokker. Og før jul var markedsføringen tung. Navn som Rolex, Fendi og Quartz til patetisk lave priser, fristet mange til å klikke på "buy"-knappen. Men ikke alle er like forståelsesfulle, deriblant urmakerne.

- Ja, dette fenomenet har jeg hørt om. Men norske forbrukere er såpass bevisste at dette faller de ikke for, tror administrerende direktør i Bjørklund urmaker og gullsmed, Helge Bjørklund. Han legger til at han tviler på at piratkopi-nettstedene vil stjele kundene fra dem. Hittil i år har Bjørklund økt klokkeomsetningen sin på tolv prosent.

- Kjøp med kredittkort på nettet

Lovlig er det heller ikke. For å kjøpe varer du vet er piratkopier, er strengt forbudt etter norsk lov. Og så lenge kjøpet er gjort på norsk jord, er det norsk lov som gjelder.

Men ved Forbrukerrådet i Hordaland, Sogn og Fjordane er man ikke like skeptisk som urmakerne.

- Det er sjelden at salg på nettet er svindel, men vi vil anbefale forbrukere å bruke kredittkort, for da får de tilbake penger fra kredittkortselskapet, hvis det viser seg at de har kjøpt katta i sekken, sier informasjonmedarbeider Martin Halsos til iBergen.no.

De har ikke mottatt noen klager fra misfornøyde kunder ennå, heller ikke sure kjærester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere