Ikke ha dette på badet

Foto: (Foto: Shutterstock)

Sunnhetsregimet ditt kan bli ødelagt av fukt.

06.03.10 11:08

(SIDE2): Mange oppbevarer nemlig kosttilskudd og vitaminer på baderommet, gjerne fordi det er praktisk og lettere å huske i forbindelse med morgen- og kveldsstell. Ny forskning viser imidlertid at dette ikke er så lurt.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden her!

- Å ta vitaminer og kosttilskudd på baderommet vil endre atmosfæren i boksen eller eksen ved åpning og lukking. Det slipper inn fuktighet og kan ødelegge produktet, sier professor i ernæring Lisa Mauer til Marie Claire.

Mister effekten raskt
Ifølge ny forskning kan eksponering for fukt kjemisk endre sammensetningen i produkter som eksempelvis C-vitaminer. Dette kan ødelegge de helsebringende egenskapene i løpet av en uke, selv om produktet oppbevares i bokser med lokk på. Ifølge studien kan tilsvarende effekt forekomme ved oppbevaring i kjøkkenskap.

- I løpet av svært kort tid - en uke - kan man miste hele effekten eksempelvis C-vitaminer skal gi. Det kommer an på omgivelsene og produktets sammensetning, sier Mauer.

Enes ikke om påstandene
Forskere insisterer på at selv om fuktskader kan gjøre kosttilskudd ineffektive, så er det ikke skadelig å innta dem.

Ifølge nettstedet avviser «The Health Supplement Information Service» disse påstandene, og hevder på sin side at kosttilskuddene skal holde seg helt fint så lenge de oppbevares i en vanlig hylle på badet .

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.