RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke helt papirløs

Sist oppdatert:
Hvis du har betalt en flyreise elektronisk er det ikke automatikk i at du får handle taxfree.

- Det er tollvesenet som bestemmer detaljene i reglene som skal gjelde for Duty Free salg. Det er bestemt at man må ha et reisedokument som kan stemples. Selv om man reiser elektronisk må man ta vare på setebilletten eller ha en utskrift av billetten som kan brukes som boardingkort i taxfreebutikken, forteller administrerende direktør i Travel Retail Norway AS, Pål Wibe, til TV 2 Nettavisen.

Utfordring
Med stadig økende andel elektroniske billetter og stadig færre papirdokumenter involvert innrømmer Wibe at dette kan være en økende utfordring på sikt.

Den lille setebilletten er altså livsviktig dersom du vil handle billig røyk, sprit og sukkertøy på hjemturen.

- Vi må følge reglene vi til enhver tid er pålagt, sier Wibe som understreker at dette gjelder ankomstsalget.

Forpliktet
- Vi har heller ikke lov til å selge folk mer enn kvoten. Du kan selvfølgelig kjøpe med deg mye mer enn kvoten i utlandet og gå på rødt når du kommer til Norge, men de som sitter i kassene hos oss kan ikke selge noen mer enn det som kvoten tilsier. Det må også stemples på et reisedokument, sier han.

Per Kirknes er fungerende underdirektør i Tollvesenet.

- De som jobber i utsalget i taxfreebutikkene forplikter seg til å ikke selge mer enn kvoten til hver enkelt. Dette forenkler både kontrollen for tollvesenet og bidrar til mindre smugling, opplyser Kirknes til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere