*Nettavisen* Nyheter.

Ikke hold pusten for tunge Kinect-spill

- Det vil ta halvannet år før «hardcore»-spillene kommer, sier Microsofts europasjef.

22.07.10 15:42

Microsofts bevegelsessensor Kinect (tidligere Natal) er utviklet hovedsakelig for å gjøre spill- og multimediakonsollen Xbox 360 mer tilgjengelig for folk flest. Ved hjelp av naturlige og forhåpentligvis intuituve håndbevegelser og talekommandoer skal både Lille-Ole og Gamle-Gorm kunne la seg underholde gjennom Kinect.

Kinect er imidlertid bare en hjelpende teknologi. Underholdningen er det programvaren som skal stå for. Og for resten av 2010 og 2011 er det spill med bred appell som vil få fokus fra Microsoft og selskapets nærmeste partnere.

LES OGSÅ: Vi tester Kinect

- Til lanseringen og spesielt denne julen tror jeg du vil se hovedsakelig rene kinectopplevelser som vil appellere til unge, gamle, kvinner og familier, forklarer Microsofts nestsjef i Europa, Chris Lewis til bransjenettsiden Games Industry.

Må vente halvannet år

Så hvor lenge må hardcorespillere vente på kinectspill med tilstrekkelig mengde kuler, krutt, blod og action?

18 måneder, forklarer Lewis. Han regner imidlertid med at en del hybridspill vil dukke opp i mellomtiden, spill som hovedsakelig kontrolleres med en kontroller, men med enkelte funksjoner som utnytter Kinect-teknologien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft)

Lewis minner om kommende spill som «Gears of War 3», «Halo: Reach» og «Fable III», og påpeker at Kinect ikke må oppfattes som at Microsoft nedprioriterer hardcorespillerne.

- Med fare for å høres ut som en plate med hakk, sier jeg igjen: Kinects brede fokus ved lansering representerer på ingen måte at vi går vekk fra kjernen, sier Lewis til nettsiden.

Kinect koster 1300,-

Kinect antas å ha internasjonal utgivelse 4. november. Bevegelseskontrolleren og det medfølgende spillet «Kinect Adventures» vil koste 1295 dersom du kun kjøper selve kameraet.

Den nye Xbox 360-konsollen som ble avduket på spillmessen E3 vil alene komme på 1795 kroner. Du kan også få de to systemene i samme pakke for 2795,-.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.