Torsdag kveld holdt regjeringen pressekonferanse om de nasjonale koronatiltakene.

I forkant har forventingene vært at regjeringen ville åpne opp samfunnet i større grad. Dette til tross for at smitten stadig når nye topper.

Under pressekonferansen kom det blant annet fram at skjenkestoppen vil oppheves. Det betyr at restauranter og barer vil kunne servere alkohol frem til klokken 23.

Les også: Letter på flere koronatiltak: - Tiltakene de siste fire ukene har virket

Avgjørende

For daglig leder ved Rock In bar, Erman Atabay, har dette vært avgjørende. Til Nettavisen forteller han at baren nå vil holde åpent så langt alkoholserveringen gjelder.

Likevel opplever bar-sjefen, de nye lettelsene som et mellomstopp.

- Jeg vil si at jeg er middels fornøyd, sier Atabay til Nettavisen.

- Vi er jo et sted som pleier å holde åpent til klokken tre, og vanligvis ankommer flere av gjestene klokken 23 eller senere. Så det betyr jo at vi må prøve å vende publikum til å komme tidligere, sier han.

Skjenkestoppen oppheves fra og med fredag, og serveringen må skje ved bordene. Likevel er Atabay fortsatt bekymret for barens fremtid.

- Dette oppleves som en favorisering av restauranter. Min bekymringen er først og fremst at dette vil gå ut over omsetningen, men også at det skal bli vill festing i private hjem, sier Atabay til Nettavisen.

Han håper at regjeringen skal justere den statlige kompensasjonsordningen, slik at alle nedstengte serveringssteder blir kompensert.

Kraftig debattert

Rock In er derimot ikke den eneste aktøren som har slitt den siste måneden. Skjenkestoppen har vært et av de mest omdiskuterte tiltakene siden nedstengningen 13. desember. Flere aktører har gått ut og krevd at tiltaket burde oppheves.

– Dette må være siste gang vi har full skjenkestopp over hele landet, sa Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO reiseliv.

Forbudet mot alkoholservering har skapt store utfordringer for flere i servicebransjen. Flere restauranter i Oslo har blant annet måtte hold stengt for å få ting til å gå rundt.

Flere lettelser

Likevel sa statsministeren på pressekonferansen at, selv om tiltakene har fungert godt, vil man ikke kunne åpne samfunnet helt. Det vil fortsatt være flere restriksjoner de kommende ukene.

De som kan ha hjemmekontor, skal forsette med dette. Og kravet om avstand skal opprettholdes.

Samtidig innfører regjeringen grønt nivå på skolene, der kommunene anser det som riktig. I tillegg vil karantenereglene endres, der det heller blir innført et strengere testregime.

Regjeringen vil komme med en ny vurdering av disse tiltakene i starten av februar.