Gå til sidens hovedinnhold

Ikke kjøp dette spillet

Her kan du utforske trolldomsskolen Galtwort, men ikke forvent deg en særlig magisk verden.

Trollgutten Harry Potters mange eventyr bør være kjente for de aller fleste. Bøkene har solgt som hakka møkk og alle filmene har blitt kassasuksesser.

I sommer hadde film nummer seks premiere, og tradisjon tro har den fått følge av et spill.

Usammenhengende historie

«Harry Potter og Halvblodsprinsen» bygger på handlingen i filmen og er for så vidt spennende nok, men dessverre blir historien fortalt på en elendig måte.

Stemmeskuespillet er håpløst og mellomsekvensene av laveste kvalitet. Resten av grafikken er for øvrig heller ikke noe å hoppe i taket for.

Et annet minus er at du må kjenne boka og filmen inn og ut. Spillet kommer hele tiden med referanser, uten noen forklaring eller bakgrunnsinfo.

Flott trolldomsskole
Selve «Harry Potter og Halvblodsprinsen» er et tredjepersonseventyr som lar deg utforske trolldomsskolen Galtworts mange kriker, kroker og hemmeligheter.

Borgen byr på masse innhold og for de som ikke spilte «Harry Potter og Fønixorderen», mye nytt å se.

Har du derimot vært gjennom «Fønixorderen», kan jeg dessverre melde om at Galtwort er mer eller mindre lik.

For å komme deg videre i spillet må du som oftest gjøre en av tre ting. Enten skal du blande sammen dine egne eliksirer, delta i rumpeldunkkamper eller duellere.

Førstnevnte fungerer bra og Wii-kontrollen gjør så det å blande de ulike ingrediensene går som en drøm.

Kjapt ensformig
De to andre er dessverre bare sorgen, i hvert fall hvis du spør meg. I rumpeldunkkampene skal du holde siktet ditt over noen stjerner, så gjør Harry resten av jobben selv.

Duellene går ut på at du angriper ved å gjøre ulike bevegelser med kontrollen, noe som i teorien burde være skikkelig kult. Dessverre er kontrollen så dårlig implementert at alt føles veldig tilfeldig.

Utviklerne har sans for å be deg gjøre en av disse tre tingene litt for ofte, det tar ikke lang tid før spillet blir ensformig og du går lei.

Heldigvis er «Halvblodsprinsen» ganske kort, jeg brukte rundt seks timer på å komme meg gjennom.

Styr unna
Hadde det ikke vært for at den digitale utgaven av Galtwort er såpass innholdsrik, hadde karakteren blitt en lavere.

«Harry Potter og Halvblodsprinsen» er ensformig, stygt og fortellingen er tilnærmet uforstårlig for en som ikke kjenner historien fra før.

Denne anmeldelsen gjelder bare Wii-utgaven.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken