RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke kunstgress på Ullevaal

Sist oppdatert:

Torsdag morgen påstod Vålerenga-direktør Pål Breen at det skulle legges kunstgress på Ullevaal stadion umiddelbart på grunn av banens dårlige forfatning. Saken, som var Vålerengas 1. aprilspøk, kan du lese under.

Se også Dagbladet vurdering av Tippeliga-klubbenes 1. aprilspøker her.

Gressteppet på Ullevaal er i svært dårlig forfatning. Etter Vålerengas kamp mot Rosenborg søndag ble det først bestemt at det skal legges nytt gress på deler av banen i løpet av våren, men onsdag kveld fikk Vålerenga beskjed av Ullevaal stadion AS om at gresset ikke kan leveres før i august.

- Det kunne vi ikke akseptere, sier administrerende direktør i Vålerenga Fotball, Pål Breen, til vif-fotball.no.

Onsdag kveld satt derfor Vålerenga, Norges Fotballforbund og Ullevaal stadion AS i krisemøte på landskamparenaen. Etter sterkt press fra Vålerenga ble resultatet av møtet at det legges kunstgress på Ullevaal umiddelbart.

- Kall det gjerne strakstiltak, men vi hadde gode kort på hånden og fikk viljen vår, forteller Breen.

- Det blir et spleiselag mellom Vålerenga, Norges Fotballforbund og Ullevaal stadion AS, der sistnevnte tar den største delen av regningen.

Diskutér saken her

Se intervju med Pål Breen på VIF TV

Arbeidet i gang

Arbeidet med å fjerne gressteppet på Ullevaal startet allerede grytidlig torsdag morgen.

- Vi har fått garantier om at kunstgresset skal være spilleklart til hjemmekampen mot Molde 12. april. Det er en svært omfattende jobb som skal gjøres, og vi har bare tiden og veien for å få banen klar til neste kamp.

Etter at gressteppet er fjernet, bygges banen opp helt fra grunnen av, med underlag av sandmasser, deretter fiberduk, så løs Leca. Til slutt blir det lagt et bærelag med knuste steinmasser, før banen blir avrettet med finmasser. Samtidig legges helt ny undervarme. Ca 40 kilometer rør blir lagt ned i banen i banen. Varmen er vannboren fra fjernvarmeanlegg. I tillegg blir det lagt inn automatisk vanningsanlegg med 13 spredere.

Spilleflaten på den nye banen blir 105x68 meter, mens hele matta har dimensjonene 111x72. Kunstgresset er av typen Prestige Playfoot XM 40 og er levert av firma UNISPORT Scandinavia AS. Dette er samme type dekke som blant annet IFK Gøteborg, Bodø/Glimt og Odd Grenland har lagt på sine arenaer. Gresset er FIFA Star ** sertifisert. Etter at gresset er rullet ut, skal det legges inn ca 80 tonn finsand i bunnen av dekket, før det blir lagt på ca 80 tonn med grønn gummigranulat.

Solbakken kritisk

Påtroppende landslagssjef Ståle Solbakken har tidligere vært svært kritisk til kunstgress.

- Det har vi registrert, men umiddelbart er det først og fremst Vålerenga som må hensyntas. Vi er en betydelig leietaker på Ullevaal og spiller minimum 15 kamper på stadion i løpet av et år, mens landslaget kanskje spiller fem. Kunstgress er uansett fremtiden og vi tror et bytte av underlag vil være utelukkende positivt for oss.

Kunstgress på Ullevaal er en fordel for Vålerenga også i treningshverdagen.

- Vi flytter to til tre treninger per uke fra Valle til Ullevaal. Det å trene på samme bane som vi spiller kampene våre er viktig og vil gi oss en fordel på kampdag, sier Breen.

- Vi har et ungt lag med spillere som er vokst opp på kunstgress. De er udelt positive og gleder seg til å spille på nytt underlag mot Molde.

Martin Andresen kritisk til kunstgress

Se intervju med Pål Breen på VIF TV

Diskutér saken her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere