RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke kvelden for Kaffe Latte

Sist oppdatert:
Dette var ikke kvelden for en kaffe latte og hyggelig småprating. Mr Cool, tung industri og svett stonerRock stod på menyen.

Farout Fishing.

Hvis man på liv og død skal putte dette bandet i en sjanger, så har man mildt sagt et problem. Det nærmeste undertegnede kommer er nordnorsk rølperock.

Etter en litt trøblete start lydmessig sett tok det seg grundig opp.

Gutta kjørte på med både gammelt og nytt materiale for deretter å avslutte med sin egen versjon av Hey Ya av Outkast. For anledningen hadde de en gjesteopptreden av Mr Cool. Vi er litt usikre i forhold til hans oppgave, men han var i alle fall veldig blid bak pilotbrillene sine.

Farout Fishing er humor og publikum så ut til å være sjarmert.

Fem sortkledde herremenn

Etter Farout`s forrykende avslutning hadde vi tid til å trekke pusten og søle litt øl på sidemannen før lyset igjen ble slukket. Blå hadde med ett blitt både trangere og mørkere enn det var en halvtime i forveien. Og enda mørkere skulle det bli da Zensor entret scenen.

Fem sortkledde herremenn serverte en streng dose industri/metall som fikk de aller fleste til å trekke på smilebåndet. Ikke fordi det var så innmari morsomt, men rett og slett fordi man blir glad av å høre så sabla bra musikk. Åpningslåta ”Nothing” satte standaren for resten av konserten. Seigt, tungt, dystert og vakkert er betegnelser som kan brukes med rette. Det er vanskelig å plukke ut et høydepunkt, men ”Intimat” ble kveldens vinner. Låta blir gjort med en innlevelse man nesten kan ta på, og assosiasjoner til Nine Inch Nails og Ministry kan trekkes.

El Caco gav publikum akkurat hva de var på kommet for på WUHA.
El Caco gav publikum akkurat hva de var på kommet for på WUHA.
Man hadde ikke blitt særlig forundret hvis Zensor skaffet seg noen nye fans denne kvelden. Vi gleder oss til neste gang de står på scenen!

Rock og Rabalder

Siste band på scenen var ingen ringere enn El Caco fra Lillestrøm. Bandet er nominert til årets Alarmpris i kategorien metall for plata ”Solid Rest”.

Store deler av publikum tilhørte El Caco`s fanskare og dette ga seg utslag i relativt stor trengsel og iver de fleste steder. For ikke å snakke om allsang, trampeklapp og generell jubel. Og El Caco leverte fra begynnelse til slutt. De spiller så tight og med et slikt trøkk at hvem som helst kan få bakoversveis. Og er det noen som fortjener en medalje så er det mannen bak trommesettet Best respons fikk de på A Nice Day, men det mest underholdende var den noe uventede hyllesten til Motorhead`s Ace of Spades. Hadde Lemmy vært tilstede så hadde han nok tilbudt gutta en sigar.

Konserten ble avsluttet av en strålende utført Marionette og publikum var ikke spesielt interesserte i å slutte å rope Caco inntil det ble båret vedkubber opp på scenen. Vi hadde hørt rykter om at vi skulle være vitne til et motorsagshow. Og ryktene stemte.

Rabalder Brothers fra Vestfold svingte både motorsag og øks så det sprutet sagflis i hele lokalet. På et tidspunkt fikk et tv-apparat samme skjebne.

Selvfølgelig akkompagnert av hardtslående musikk som er det eneste som passer til den type aktivitet. En helt perfekt avslutning på en ellers fantastisk aften. Det er ikke ofte man går hjem fra konsert med sagflis i håret.

Sjekk ut mer om WUHA her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere