RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke la humøret forsvinne med solen

Foto: Crestock.com
Sist oppdatert:
Slik forminsker du effekten av mørketiden.

Søndag 25. Oktober skrur vi klokken tilbake, og vi går over til vintertid. Dette betyr mørkere tider. Når soltimene blir færre, mister vi også store deler av D-vitamin inntaket som kommer naturlig i løpet av sommeren. Dette påvirker humøret, og man kan føle symptomer på depresjon.

Du kan føle deg tristere og mørkere til sinns. Du har mindre tiltakslyst, og det er tungt å stå opp om morgenen. Noen tyr til søtsaker, og kostholdet forverres. Men ved hjelp av enkle kostholdsgrep, og lysterapi lamper kan du forminske effekten av mørketiden.

Se også:
Slik pleier du vinterhuden
Ta knekken på vinterdepresjonen

Helse og Mørketid er en serie i fire deler, hvor vi ser nærmere på hvordan kropp og sinn blir påvirket i høst og vintermørket. Ved hjelp av ledende fagpersonell fra Volvat Medisinske har vi fått svar på våre spørsmål.

I dag har vi pratet med Elisabeth Ermesjø, psykolog ved Volvat medisinske senter. Hun forklarer hvorfor vi påvirkes, og hva vi kan gjøre for å få en lysere hverdag i mørketiden. Se video her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere