RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke langt fra katastrofe på Snorre-feltet

Sist oppdatert:
Små marginer gjorde at oljenorge unngikk en katastrofe under gassutblåsingen på Snorre-feltet i mars i fjor. Flere alvorlige ulykker preget også oljevirksomheten i fjor
- Snorre-hendelsen var bare marginer fra å ende i en katastrofe. Vår granskingsrapport avdekket 28 alvorlige brudd på regelverket. Jeg er fortsatt forbauset over at det over tid kunne gå så galt som det gjorde i Snorre-organisasjonen, uttalte direktør Magne Ognedal da Petroleumstilsynet oppsummerte hendelser på norsk sokkel i fjor.

Snorre-hendelsen Ognedal snakker om er gassutblåsningen på Snorre A 28. november og tilsynets granskningsrapport avdekket 28 alvorlige brudd på regelverket. Han mener Statoil fortsatt har en stor utfordring knyttet til pålegget om å finne metoder for å måle resultater av sine forbedringstiltak.

Tilsynet konkluderte med at hendelsen ikke skyldes tilfeldigheter, men gjennomgående svikt i Statoils planlegging, prosedyrer og vurderinger. Utblåsningen på Snorre medførte rekordbot for Statoil på 80 millioner kroner.

2005 var det mest hektiske året for Petroleumstilsynet noensinne, blant annet på grunn av en økning i antall alvorlige personskader i olje- og gassvirksomheten. En foreløpig oversikt over alvorlige personskader indikerer at den positive nedadgående trenden fra de siste fire år har stanset opp.

– Det har vært det mest hektiske året vi har opplevd. Det illustrerer økt virksomhetsnivå både på land og offshore, sier Ptil-direktør Magne Ognedal til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere