RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke lenger åpne flammer fra trafoen

Sist oppdatert:
Brannvesenet har kontroll over brannen i Hasle Trafo.

(SA.NO): Klokken 17.39 meldte politiet at brannen i Haslo Trafo hadde blusset opp igjen. Brannvesenet hadde da fått bistand fra industrivernet på Borreaard og brannen skulle trolig skumlegges.

Klokken 18.24 kom meldingen om at det ikke lenger var noen åpne flammer på stedet. Politiet melder at brannvesenet har kontroll på brannen, men at det renner olje fra transformatoren.

Sarpsborg brannvesen meldte litt før klokken 18.00 at de ville legge ut lenser i Glomma i tilfelle forurensning i forbindelse med slukningsarbeidet.

Ansatt oppdaget brannen

Brannen på Hasle Trafo ble oppdaget av en ansatt som var på vei bort fra området.

- Vedkommende så faktisk i bakspeilet på bilen sin at flammer sto til værs, forteller politiets innsatsleder på brannstedet, Frode Petersen, til SA.

Det er nå klart at det er en av Statsnetts transformatorer på Hasle Trafo som brenner.

Olje gir svart røyk

- Det er en del olje rundt transformatoren. Det resulterer i den sorte, kraftige røykutviklingen, forteller Frode Petersen.

Petersen sier at ingen personer var inne på området da brannen brøt ut. Det er heller ingen som er blitt skadet i løpet av de dramtiske timene som har gått siden beboere og forbipaserende på Hafslundsøy, Hasle og Varteig fikk se den kraftige brannen på nært hold.

RYKKET UT: Politiet diskuterer nå med Statsnett om hva som skal gjøres videre.

Ikke behov for evakuering

- Det har heller ikke vært noe behov for oss å evakuere noen av naboene. Vi har vært i kontakt med mange av dem, og bedt dem holde dører og vinduer lukket, men det har ikke vært behov for evakuering, forklarer innsatsleder Frode Petersen til SA.

Petersen sier nå at politi og brannvesen har kontroll over situasjonen.

- Slukningsarbeidet er igang. Hvor lang tid det tar for brannen er slukket, vet jeg imidlertid ikke, sier han.

IKKE FARE FOR SPREDNING: Beboere i området bes om å holde vinduene lukket, selv om det nå skal være noe mindre røyk i området.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere