RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke like fett for alle borerigger

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggkonsernet Nabors slet med inntjeningen i fjerde kvartal på grunn av et svakt marked på land i Nord-Amerika.
Amerikanske Nabors Industries Ltd. har fått merke den labre utviklingen i markedet for landrigger i USA og Canada. Dette har ført til at selskapet i dag har kommet med et resultatvarsel for fjerde kvartal.

Ifølge konsernsjef og styreleder Gene Isenberg i Nabors er det landbasert boring etter naturgass som har sviktet i siste kvartal av 2006. Dette fører til at selskapet nå senker sitt resultat estimat under forventningen i markedet.

Aktivitetsfallet på land er likt fordelt mellom USAs Lower 48 stater og det canadiske landmarkedet, hvor aktivitetsnivået er kutet med 13 borerigger i hvert marked.

Foruten svakere aktivitet så har Nabors også slitt med forsinkelser og leveringsproblemer i de to landriggmarkedene.

Det er store fall for naturgassprisene i USA gjennom fjoråret, spesielt i andre halvår, som har lagt en demper på boringen etter gass på land og i grunnere farvann i Mexicogolfen.

Nabors eier og opererer 600 landborerigger i det nordamerikanske markedet, samt 800 workover- og servicerigger. Videre har Nabors 46 plattformrigger, 22 oppjekkbare offshorerigger og 5 lekterigger som både borer i amerikansk farvann og internasjonalt.

Konsernet er også en viktig internasjonal produsent og leverandør av boreutstyr.

Nabors ser nå et resultat pr. aksje på 0,95 til 1 dollar for fjerde kvartal, mens markedet ifølge estimater fra Thomson First Call ventet 1,11 dollar i snitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere