Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke logisk med kjemisk angrep nå

London (NTB-Reuters): Det er ikke logisk at Syrias regime skulle gjennomføre et kjemisk angrep nå, mener en britisk analytiker.

Analytikeren mener både tidspunktet og valg av sted er merkelig ettersom det skjer bare tre dager etter at FN-eksperter på kjemiske våpen ankom landet. De er innkvartert på et hotell i Damaskus, ikke så langt fra forstedene som er angrepet.

- Det gir liten mening for den syriske regjeringen å ta i bruk kjemiske våpen på et slikt tidspunkt, spesielt tatt i betraktning at byene som er angrepet, ligger relativt nær, sier Charles Lister ved IHS Jane's Terrorism and Insurgency Center.

Samtidig understreker han at det er godt kjent at det er sterk støtte til opposisjonen i Ghouta-området, der angrepene fant sted. Blant annet har den ytterliggående islamistiske gruppa al-Nusra lenge vært på plass i området, ifølge Lister.

Han understreker at det er umulig å bekrefte at det er brukt kjemiske våpen ut fra videoene av døde mennesker som er lagt ut på nettet, men at det uansett er klart at mange mennesker er drept. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen