Gå til sidens hovedinnhold

Ikke lov å fjerne stubbene

Arbeidene i Drammensveien skaper hodebry for tre kommunale etater og beboere i strøket.

SKILLEBEKK: Friluftsetaten kappet ned 16 trær i fjor i Drammensveien. I disse dager jobbes det med tilbakeføring av trikketraseen og veien fra Solli plass ned mot Skillebekk.

– Trærne som skal erstattes er det foreløpig ingen penger til å settes opp, opplyser Matthew Wells i Friluftsetaten.

Han refererer til Samferdsesletaten som skal gi penger til dette, og forteller videre at man ikke har lov til å ta vekk trestubbene, for de skal være et vitne på trærnes tidligere eksistens. I dag står råtne trestubber til allmennt skue for forbipasserende.

– De brukes for det meste som søppelkasser, sier en beboer Lokalavisen har snakket med, noe som er lett å konstatere.

Asfalterer

Nå skaper røttene probemer, siden asfalteringen rundt og inntil trestubbene skal i gang. Det betyr at ingen røtter blir dratt opp, og at asfalteringen bare er et midlertidig prosjekt.

– De skal jo erstattes, så da må vi la dem stå, sier Wells som referer til Samferdselsetaten og planer om en større allé i fremtiden.

Bare gata

– Nei, vi har bare ansvar for gata vi, sier Arild Brattli i Kollektivtransportproduksjon AS. Merete Agerbak-Jensen forteller videre at asfalteringen rundt de hule og ødelagte trærne starter, selv om det etter all fornuft ville vært greiere å ta opp røttene for å gjøre et fullstendig arbeide.

– Gangveien skal de ta seinere. Det er Friluftsetaten som har ansvar for trærne, sier Agerbak-Jensen. Men når Lokalavisen tar kontakt med Kajsa Wiull Gundersen i Samferdselsetaten, får vi høre at det er få planer for området.

Ingen planer

– Det finnes per nå ingen konkrete planer om et større allé-arbeid i fremtiden. Det er Friluftsetaten som har ansvaret for trær i Oslo. Samferdselsetaten er med i prosjektet i Drammensveien, og gjør blant annet fortausarbeider. Når det gjelder fortauet på vestsiden av Drammensveien fra Solli plass og ned til cirka Framnesveien har etaten på grunn av prosjektets fremdrift, besluttet å asfaltere rundt trærne, alle trær og stubber blir stående, skriver Kajsa Wiull Gundersen i en e-post til avisen.

– Hvis de hadde ønsket det hadde vi tatt trærne og, men vi trenger jo penger, sier Brattli.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter