Gå til sidens hovedinnhold

Ikke mer kreft og selvmord blant krigsveteraner

Oslo (NTB): Kosovo-veteraner har ikke flere krefttilfeller, og det er ikke flere selvmord blant Afghanistan-veteraner enn i den øvrige befolkningen.

Det fremgår av rapporten «Helse for stridsevne 2013» som forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fikk overrakt av sjefen for Forsvarets sanitet, generalmajor John Maxfield Steineger, på Akershus festning i Oslo mandag.

- I denne undersøkelsen har vi funnet ut at ansatte i Forsvaret har normal helse på de områdene vi har undersøkt, sa overlege Einar Kristian Borud som har vært prosjektleder for årets undersøkelse.

Rapporten er den første oversikten over helsetilstanden til Forsvarets personell, laget på bakgrunn av data fra Forsvarets medisinske informasjonssystem. Forsvarets sanitet vil gi ut en tilsvarende rapport årlig.

I årets rapport inngår kreftforekomst blant personell som har tjenestegjort i Kosovo og selvmordshyppighet blant Afghanistan-veteraner, i tillegg til generelle helsedata. Senere rapporter kan utvides til å omfatte personell fra andre oppdrag og helsespørsmål.

Det er ingen funn i undersøkelsen som tyder på at kreftforekomst blant soldater som har tjenestegjort i Kosovo er høyere enn ellers i befolkningen. Undersøkelsen viser heller ingen overhyppighet av selvmord blant norske veteraner som har tjenestegjort i Afghanistan. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka