RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke mer strøm

Sist oppdatert:
Cato Zahl Pedersen brukte de siste resten av batteriene til å hilse hjem. Hør lydrapporten!

Unarmed-ekspedisjonen har slitt med tekniske problemer siden de kom til Everest Base Camp. Den tynne luften 6000 meter over havet gjør at motoren i aggregatet som leverer strøm går ujevnt, og laderne til mye av utstyret sluttet å fungere.

HTML EMBED
var IsPlaying; var LastLnk; var Selected; Selected = 0; function StartPlayer(ProgId,TreeId,Lnk){ //Gjør skriften på den valgte linken fet (bold) if (LastLnk){ if (LastLnk == Lnk){ if (Lnk.innerHTML.indexOf('') == -1){ Lnk.className = 'playlink'; //Lnk.innerHTML = '' + Lnk.innerHTML + ''; LastLnk = Lnk; Selected = 1; }else{ Lnk.className = 'stoplink'; //Lnk.innerHTML = Lnk.innerHTML.replace('',''); //Lnk.innerHTML = Lnk.innerHTML.replace('',''); LastLnk = Lnk; Selected = 0; } }else{ //LastLnk.innerHTML = LastLnk.innerHTML.replace('',''); //LastLnk.innerHTML = LastLnk.innerHTML.replace('',''); LastLnk.className = 'stoplink'; Lnk.className = 'playlink' //Lnk.innerHTML = '' + Lnk.innerHTML + ''; LastLnk = Lnk; Selected = 1; } }else{ Lnk.className = 'playlink' //Lnk.innerHTML = '' + Lnk.innerHTML + ''; LastLnk = Lnk; Selected = 1; } if (IsPlaying == ProgId){ window.top.Play.location.href = 'about:blank'; Selected = 0; Lnk.className = 'stoplink'; } if (Selected == 1){ window.top.Play.location.href = 'http://www.tv2.no/innhold/iplayer.html?TreeId=' + TreeId + '&ProgId=' + ProgId; IsPlaying = ProgId; } }

Hilste hjem
Den ene bærbare pc’en er helt død, og nummer to er tom for strøm. Den tredje er en spesialmaskin med begrenset funksjonalitet. Laderen til satellitt-telefonen er også ødelagt, og Cato brukte de siste restene av batteriet til å forsikre familien om at alt står bra til, og at de ikke må bli engstelige om det skulle bli stille nede fra Everest.

- Vi er alle i veldig fin form, forsikrer Cato. Jeg har lyst til å sende en hilsen hjem, til familie og bekjente, og til alle som følger oss. Vi setter pris på at dere interesserer dere for oss, og tenker på dere.

Klikk på symbolet for å høre meldingen fra Cato:

HTML EMBED

Ekspedisjonen har nå hviledag i Base Camp. Lørdag drar de på tur nummer to til mellomleiren på 5700 meter og opp til ABC på 6400 meter over havet.

Det kan bli stille
Nye ladere er på vei, men det tar tid å få dem opp til ekspedisjonen.

- Det som tar et døgn å sende fra Europa og ned til Kathmandu viser seg å ta nesten en uke å få fraktet videre inn, forteller Cato. Det viser jo bare hvilken del av verden vi er i, lost in space in Himalaya, hvor ting tar tid.

Dersom dette er det siste vi hører fra Cato og de andre på noen dager betyr altså ikke det at noe er galt, bare at de er tomme for strøm.

Her finner du dag for dag rapportene med flere lydmeldinger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere