Ikke min fantasi

Et massivt multiplayerspill for Xbox 360. En utrolig god ide. Utførelsen derimot, det var noe helt annet.

31.01.06 13:00

(Spillmagasinet:) Spillmagasinet har gjennom kontakter i mørke bakgater og detektivarbeid klart å få fatt på et eksemplar av betaversjonen til Final Fantasy Online. Eller... vi fikk det med da vi kjøpte den siste utgaven av XBOX 360 Official Magazine, men det høres ikke akkurat like kult ut.

Uansett, vi har testet. Og her er vår forhåndsdom (nei, vi skal ikke ta fram alle øksene før den virkelige versjonen kommer, journ. anm.).

Final Fantasy skal installeres på din harddisk. Det har noe med oppdateringer av spillet å gjøre. Greit nok, men før du får installert selve spillet må du installere en live-erstatning som heter playonline. Det tar omtrent en times tid, og det er etter at du har tastet inn navn, adresse, telefon-nummer og en møkkakode. Og har Xbox 360 tastatur?

NEI.

Når du så har fått installert dette playonlineskitet oppdateres programvaren, og hos meg måtte også Xbox 360-programvaren oppdateres. Det ble nye tyve minutter.

Så skulle jeg endelig installere Final Fantasy.... Hurra!


65 laaange minutter tok det.

Likevel, jeg var motivert. Et massivt online multiplayerspill er gøy, og på Xbox 360 må det da bli utrolig gøy.

Etter at installasjonen var ferdig så måtte programmet oppdateres, 880nye filer måtte lastes ned (jada, vi vet det er en beta). Det tok nye 30 minutter.

Men endelig - til slutt kunne jeg begynne å spille. Eller, vent litt - en ny j..... kode måtte tastes inn.

Og X-box 360 har fortsatt ikke tastatur, om vi har glemt å nevne det før.

Vel, endelig fikk vi faktisk startet spillet og laget en karakter. Åtte (om vi ikke husker helt feil, etter de tre-fire timene med installasjon var de mentale evnene noe lave) karaktertyper kan velges, og man kan tilpasse... vel, omtrent ingenting. Nuvel. Du kan da skrive navn på karakteren.

Nevnte vi at Xbox 360 ikke har tastatur, og siden det ikke er mulig å få fram Softpad (dvs. et liksom-keyboard på skjermen som du bruker ved å styre på kontrollen) kan det være fryktelig vanskelig å skrive noe.... Men du kan trykke på den gule knappen og få et tilfeldig navn, om ikke noen andre har brukt dette før - da får du en feilmelding.... det tok fjorten-femten forsøk før et navn som ingen andre hadde fått generert.

(OK, greit nok. Rolig nå - red.)

Vi fikk til slutt startet spillet. Det hakket seg framover, hadde langt under middels grafikk og var komplett uforståelig siden man trengte å bruke chatting for å komme seg framover.

og Xbox 360 har ikke keyboard.

Vel, ideen er god - og dette er en beta.... men det ser ikke bra ut. Forhåpentligvis lager noen andre, og mer oppegående utviklere noe som er tilpasset Xbox 360.

Hvis du er av typen som liker å gi deg selv straff så er det mulig å teste spillet ved å kjøpe Xbox 360 Official Magazine, men vi anbefaler ikke bladet på grunn av dette spillet - nivåene du får fra NFS: Most Wanted og diverse andre «gøysomme» ting på den vedlagte DVD-platen er hundre ganger bedre.

Hvis dette hadde vært min siste fantasi hadde jeg dødd med et skrik.

PS! Jada, vi vet at man kan koble til et USB-tastatur. Det er egentlig mye man kan gjøre i verden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.