Gå til sidens hovedinnhold

Ikke mindre vold med tidligere stengetid

Noen kommuner har opplevd mer vold etter tidlig skjenkestopp. Andre merker ingen forskjell.

Oslo (NTB): Erfaringen fra 20 kommuner gir ingen holdepunkter for å slå fast at tidligere skjenkestopp gir mindre vold. Noen steder melder om flere voldstilfeller enn før, andre om færre.

20 av landets 50 største kommuner har på eget initiativ strammet inn skjenketidene, skriver Aftenposten.

Regjeringen ønsker at alle landets utesteder skal stoppe skjenkingen én time tidligere fordi man mener dette vil redusere antall voldsepisoder. Erfaringene fra kommunene viser imidlertid at det ikke nødvendigvis stemmer.

I noen kommuner har volden gått ned, dette gjelder blant annet Trondheim og Hamar, mens i andre kommuner er det enten ingen forskjell eller økt antall voldsepisoder.

- Vi ser ingen reduksjon i volden selv om ølsalget er redusert i sentrum, sier politistasjonssjef Jørn Schjelderup i Haugesund.

I Bergen har antall voldsepisoder faktisk gått opp, og den eneste effekten en halvtimes tidligere stengning har gitt, er at tidspunktet for volden er blitt forskjøvet tilsvarende.

Politiet både i Bergen og i Haugesund mener at hvis innskrenket skjenketid skal ha effekt, må det sees i sammenheng med flere andre tiltak, blant annet en differensiering av skjenketiden slik at ikke alle utesteder stenger samtidig. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen