*Nettavisen* Nyheter.

Ikke penger til tunnel ved Navarsetes hjemsted nå

Leikanger (NTB): Tunnelen på E16 forbi Liv Signe Navarsetes (Sp) hjemsted i Sogn og Fjordane er ikke prioritert i Nasjonal transportplan. I beste fall kan den komme med i 2017, ifølge Vegvesenet.

Ifølge Nettavisen NA24 er det ikke satt av penger til tunnelen mellom Tønjum og Ljøsne i Lærdal.

- Systemet til staten er slik at store veiinvesteringer vedtas i Nasjonal transportplan (NTP), og denne tunnelen er ikke prioritert i NTP for 2014-2023, opplyser seksjonssjef Magna Vangsnes i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane.

- Det hender det bevilges penger til nye prosjekt i statsbudsjettet, men de er som regel prioritert i NTP i utgangspunktet. Så jeg tror det mest sannsynlige scenarioet er at denne tunnelen, i beste fall, kan bli prioritert i neste revisjon av NTP - altså i 2017, sier fortsetter hun.

Deretter vil det måtte lages en reguleringsplan før byggingen kan starte.

Vegvesenet gikk i utgangspunktet imot å legge E16 i tunnel på strekningen og begrunnet det med at kostnadene ville være for høye til å veie opp for ulempene av en vei uten tunnel. Miljøverndepartementet bekreftet imidlertid Lærdal kommunes vedtak om at veien skal legges i tunnel. Det skjedde etter at Sp-leder Liv Signe Navarsete tok personlig kontakt med miljøvernminister og statsrådkollega Bård Vegar Solhjell (SV) om saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.