RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rumeneren hadde innlosjert seg med sovepose og pute
Rumeneren hadde innlosjert seg med sovepose og pute Foto: Politiet

Ikke plass i varetekten - rumener bodde i rør i politigarasje

Sist oppdatert:
Politiet hadde ikke plass til ham så rumeneren fikset sin egen varetektscelle.

Tre unge rumenere ble pågrepet av politiet på Hamar i oktober. De tre skulle varetektsfengsles frem til 5. november. Men fengslene var fulle og en av de tre fikk ikke plass og politiet måtte løslate ham, men streng beskjed om at han måtte møte i rettem skriver Politiforum.

Hvor rumeneren er nå, vet politiet ikke.

Etter noen dager oppdaget vaktmesteren på huset, Svein Lystad, at et ventilasjonsrør som lå i den åpne politigarasjen var modifisert. En av åpningene var dekket med sølvtape og i den andre enden så han en sovepose, en pute og en pose med druer inne i røret. 

Helt tilfeldig så stasjonssjef Bjørn Lier ut vinduet og oppdaget en ukjent person som forlot området. Poltiet rykket ut og fant den samme rumeneren som de løslot noen dager før.

Siden han ikke hadde gjort noe direkte ulovlig, var det ikke så mye å gjøre, annet enn å gi mannen beskjed om at han ikke kunne bo i røret. 

− Egentlig er jo dette et dilemma. Det er åpenbart at mannen ikke har midler til å forsørge seg selv. Men vi finner ikke varetektsplass til ham, og vi kan ikke starte utvisningssak nå, for så å måtte hente ham tilbake når rettssaken starter. Hvor han er nå, vet jeg ikke, sier Lier til Politiforum.

Røret lå bak i den åpne politigarasjen på Hamar.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere