RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke redd for å dumme seg ut

Foto: Linn Sollied Madsen (Side2)
Men det ble mye pizza og pølser da kona dro til Syden.

(SIDE2:) Det er ikke småtterier Hans Oskar Devik må ta ansvar for når TV2 sender kona og resten av bygdas kvinner på ferie til Syden, i forbindelse med en ny sesong av «Da damene dro».

Få nytt fra Side2: Klikk her!

I tillegg til å være melkebonde og leder for et mekanisk verksted, har han ikke mindre enn fire barn i alderen 2 til 14. Da er det ikke så rart at han har problemer med å huske hvilke unger skal ha på seg hvilke klær.

Se en klipp av familien rundt matbordet lengre ned i saken

- Det verste var nok det med klærne, innrømmer Hans Oskar.

- Men jeg hadde utrolig mye hjelp fra eldstejenta vår, Anette.

Foreslo en vri
Familien Devik var en av de mange familiene i den nordtrønderske fjellbygda Røyrvik, som takket ja til å være med i en ny sesong av TV 2s dokusåpe «Da damene dro». Som i forrige sesong, sendes alle kvinner over 18 år på ferie, mens mannfolka må ta seg av alle funksjonene både i hjemmet og i bygda generelt.

- Det var mange av mennene som foreslo at de burde gjøre en ny vri i år, der mennene ble sendt til Syden, ler kona Nina.

- Det kunne nok blitt en del komiske øyeblikk hvis de skulle hatt meg til å kjøre stortraktoren, men jeg føler at programmet handler mer om familierelasjoner, og der er det nok kvinnene som har mest oversikt, sier hun.

Gjenspeiler hverdagen
Hun forteller at bygdas menn var fast bestemt på å vise konene sine at det ikke kom til å bli et problem å være uten dem i ti dager, mens kvinnene lo litt i det skjulte og heller tenkte sitt.

«Da damene dro» fikk en del kritikk i fjor for å vise menn som hjelpeløse tullinger som ikke visste forskjellen på en vaskemaskin og en tørketrommel, men Hans Oskar er ikke redd for å bli latterliggjort.

- Jeg legger ikke skjul på at i vår familie har det hvert slik at Nina har tatt seg mer av det huslige enn jeg har gjort. Slik har bare arbeidsfordelingen blitt. Vi kjente oss jo ganske igjen i det programmet fra Husøy. Der de var fiskere, er vi bønder, sier han

- Vi gjenspeiler bare hverdagen. Selv om vi skriver 2009, så har vi ikke oppnådd full likestilling her i Norge. Det kan kanskje også ha litt med at vi kvinner ikke slipper mannfolka til, påpeker Nina.

- Nå får de prøve seg i kvinnens rolle, og det synes jeg er veldig positivt, smiler hun.

Må planlegge alt
Og Hans Oskar oppdaget flere nye ting han ikke visste kona måtte drive med.

- Jeg har funnet ut at man må lage en plan for hver eneste dag. Hva vi skal spise, hva de skal ha på seg, hvem som skal kjøres hvor og alt det der. Men ungene stilte veldig opp, roser han.

I forbindelse med premieren har de tatt med seg eldstedattera Anette på Oslo-besøk for første gang. Hun forteller at det var veldig moro å se faren i den nye rollen.

- Men det ble veldig mye pizza, pølse med brød og pølse med potetstappe til middag, ler hun.

- Serien blir rett og slett bare et bilde på vår hverdag, på godt og vondt. Filmteamet bare fulgte etter oss nesten døgnet rundt. Med unger på 2 og 6 år, er det rimelig vanskelig å regissere noe som helst, ler Nina.

- Noen vil kanskje mene at vi heller hører hjemme på «Nanny 911», men vi spanderer bare på hverdagen, ler hun.

Se «Da damene dro» på TV 2, tirsdager klokken 20.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere