RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(2011 Getty Images)

Ikke rikere enn Gud, men rikere enn Obama

Sist oppdatert:
Apple har større kontantbeholdning enn USA.

Apple har kanskje ikke mere penger enn Gud, men nå har de i hvert fall mere penger enn Uncle Sam. Slik innleder Los Angeles Times en artikkel fredag.

Amerikanske politikere strever ennå med å få til en avtale om statsgjelden. Deadline er tirsdag 2. august. Imens stiger gjelden og landets kontantbeholdning synker. USAs disponible kontantbeholdning falt denne uken til 74 milliarder dollar. Apples kontantbeholdning vokser og er nå på 76 milliarder dollar.

Ifølge LA Times er det neppe sannsynlig av Apple-sjef Steve Jobs vil komme Obama til unnsetning, men som avisen påpeker har det skjedd flere ganger tidligere at industrimoguler har hjulpet Amerika ut av kniper.

I 1893 holdt USA på å gå konkurs. President Cleveland fikk til et møte med finansgeniet og styrtrike J.P. Morgan. Morgan lånte presidenten 60 millioner dollar (tilsvarende 1,5 milliarder i dag) og krisen gikk over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere