*Nettavisen* Nyheter.

Ikke ring meg etter 22.00

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Folk har klare grenser for når du kan slå på tråden, viser ny undersøkelse.

Hele syv av ti sover med mobilen påslått – men det er likevel ikke alle som syntes det er helt greit at telefonen kimer til alle døgnets tider.

Faktisk er det kun fem prosent som mener at det ikke eksisterer noen grense for når andre kan slå på tråden, viser en fersk undersøkelse fra mobilselskapet Chess og analysebyrået InFact.

Når hadde du din verste sene oppringning? Diskuter i kommentarfeltet i bunnen av teksten.

Les også:Bare tre av ti er som ham

Klokken 22:00 er grensen
Det klokkeslettet folk flest kan strekke seg til er 22.00. I overkant av halvparten, 52 prosent, av de spurte svarer dette.

18 prosent setter grensen enda tidligere på kvelden.

- Det er tydelig at nordmenn lever etter det samme hverdagsmønsteret. Enigheten er stor om den uskrevne regelen. Ringer man etter klokken 22.00 vil mange oppleve det som en invadering av privatsfæren, forteller markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær, i en pressemelding.

Noen avvik
- Noen avvik er det. 14 prosent har svart klokken 21.00, mens litt under to av ti, 18 prosent, har svart 23.00, sier Alvær.

Bare fem prosent tillater en telefon inntil midnatt, mens under fire prosent sier inntil klokken 20.00.

- Selv har jeg i hvert fall fått meg en tommelfingerregel etter å ha sett resultatet av undersøkelsen, og føler jeg vet bedre hvilke grenser jeg skal prøve å holde meg innenfor, sier Alvær.

Les også:Hva er tillatt med mobilen i bilen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.