*Nettavisen* Nyheter.

Ikke så billig som hun ser ut

Foto: Dan Kitwood (Getty Images)

Britisk politikerkone gikk langt i å fremstå som en av folket.

(SIDE2): Samantha Cameron er gift med partilederen av Det konservative partiet i Storbritannia, David Cameron.

Søndag møtte hun opp på en partikonferanse i en prikkete 40-talls kjole fra billigkjeden Marks and Spencer (M&S). Denne koster i utgangspunktet bare 700 kroner, noe som nok skulle tilsi et relativt folkelig image.

Det samme har for eksempel Michelle Obama tidligere fått når hun har brukt en kjole fra H&M.

Men når britisk presse legger frem bakgrunnshistorien for kjolevalget til Samantha Cameron så fremstår hun i et litt annet lys. Det er nemlig ikke få ansatte i kleskjeden som har vært i sving for at hun skille få denne kjolen.

Utsolgt
I følge The Daily Mail tok Cameron selv kontakt med ledelsen av M&S for å få tak i kjolen. Den var en del av en begrenset kolleksjon, og var i utgangspunktet utsolgt da Cameron kontaktet kjeden.

- Vi får henvendelser av denne typen fra kjendiser iblant, men sjelden for en kjole som vi egentlig er utsolgt for, sier en av medarbeiderne i M&S.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Skreddersydd
Sir Stuart Rose, som er direktør for kleskjeden, beordret sine ansatte til å gå gjennom alle kjedens 600 butikker på jakt etter kjolen. Til slutt fant de en vareprøve av kjolen, i en størrelse som var to nummer for stor.

Dermed måtte kjedens skreddere frem med sysakene og gjøre om kjolen så den passet Samanthas størrelse 38.

Kjent stil
38 år gamle Samantha er kjent for å stille i langt mer eksklusive klær når hun er ute blant offentligheten. Selv er hun kreativ leder for Smythson som er en erkebritisk kjede for eksklusive lærvarer.

Favorittmerkene hennes er Prada og Vivienne Westwood. Og med en årlig bonus på rundt 2 millioner kroner har førstefruen definitivt råd til å handle litt mer eksklusive merker.

Men hun har også tidligere stilt i en blanding av high end fashion og billigmerker.

- Hun var veldig fornøyd, og betalte for kjolen. Vi hjelper ofte kjente kvinner, inkludert Sarah Brown, sier en talsmann fra Marks & Spencer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.