RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke så lurt Rogne

Sist oppdatert:
Tandbergs Terje Rogne gikk i september ut å skjelte ut analysesjef Morten Sundstø i Alfred Berg. Nå viser erfaringene at slike utskjellinger ikke er lurt
iMarkedet avslørte 13. september at det var krig mellom Tandbergs markante Norge-sjef, Terje Rogne, og Alfred Bergs analysesjef Morten Sundstø. Rogne beskyldte Sundstø for manipulasjon.

Nå viser data fra USA at det ikke er særlig lurt av ledelsen i børsnoterte selskaper å legge seg ut med analytikere og shortselgere.

Rammer aksjekursen

Wall Street Journal sier at selskaper som krangler med shortselgere og analytikere kan bli rammet av en fallende aksjekurs. Det skriver den amerikanske avisen i sin spalte "Tracking the Numbers.

Selskaper som har startet kampanjer mot shortselgere, som låner aksjer i håp om å gjøre fortjeneste senere hvis prisen fallet, har opplevd at aksjekursen har gjort det 24 prosent dårligere enn resten av markedet.

Wall Street Journal trekker blant annet frem Overstock.com-sjefen Patrick Byrne som kritiserte Donn Vickrey, som er analytiker i Camelback Research i Arizona, USA. Byrne kalte Vickerey spyttslikker og "chihuahua-hund". Uttalelsene kom etter at Overstock.com ble rangert som den sjette mest shortede aksjene i USA.

Ikke så verst for Rogne & Co.

Ser man på utviklingen for Tandberg-aksjen etter utblåsningen mot Sundstø er ikke effekten særlig stor.

iMarkedet skrev saken 13. september. Siden da har Tandberg-aksjen løftet seg fra 61,75 kroner til dagens 66,75 kroner. I samme tidsrom har hovedindeksen på Oslo Børs løftet seg fra 207,9 poeng til 220,8 poeng.

Dermed har Rogne & Co. slått hovedindeksen med et par prosentpoeng fra 13. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere