RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke så uskyldige som vi tror

Tidligere NRK-journalist Erling Borgen skal avkle Norge dets uskyld i dokumentarserien «Det uskyldige Norge».

- Dette er en serie som vi har jobbet veldig lenge med og som vi fikk støtte til å drive research for, sier Erling Borgen til TV 2 Nettavisen.

Serien produseres av hans eget selskap Innsikt, og fikk onsdag 750.000 kroner i tilskudd på et budsjett av i alt 2,3 millioner kroner.

Korrupsjon og slaveri
I serien tar Erling Borgen for seg blant annet de 40 milliardene Statoil skal investere i land som bryter menneskerettigheter, at Norge tjener milliarder på våpensalg, men opptrer som fredsmeklere og at norske klesimportører bruker agenter som igjen bryter internasjonale arbeidslivsregler.

- Vi vil kikke nærmere på om det er så sant av vi er den ukorrupte fredsnasjonen som vi fremstilles som. Det har vært veldig vanskelig research. Det har for eksempel ikke vært påtrengende stor samarbeidsvilje fra våpenindustrien, sier Erling Borgen.

Serien, som skal vises på NRK i 2006, skal være på tre episoder a 50 minutter.

- Årsaken til at jeg sluttet i NRK etter 20 år var nettopp at jeg ønsket å gå i dybden på ulike temaer som dette og stille kritiske spørsmål til samfunnet, sier Erling Borgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere