Ikke sikkert rettssaken mot Joshua French avsluttes fredag

Kinshasa (NTB): Selv om dommeren i rettssaken mot Joshua French har skrevet sin konklusjon, vil han ikke spå om den sterkt forsinkede saken kan avsluttes fredag.

Dommer Serge Kabondo tar høyde for at militærtribunalet kan bli nødt til å oppnevne noen rettspsykiatrisk sakkyndige som må ta stilling til Joshua Frenchs helsesituasjon.

- Dersom French ikke blir kjent tilregnelig nå, kan han heller ikke dømmes. Da må han overføres til sykehus og hele rettssaken utsettes til han blir erklært frisk, sier Kabondo til NTB.

Etter at to norske leger gjennomførte undersøkelser av French den 16. og 18. januar ble det skrevet en egen rapport hvor det slås fast at den norske fangen er sterkt preget av stress og er i en svært sårbar situasjon.

Fredag vil Kabondo legge fram den signerte utgaven av rapporten i retten slik at aktor Katenda Nkulu og forsvarer André Mwila kan utveksle sine oppfatninger av den. Dersom dommerpanelet finner det nødvendig, vil de etter diskusjonen ta stilling til om retten skal utnevne egne sakkyndige. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag