*Nettavisen* Nyheter.

Ikke skjerpet grensekontroll 22. juli

Oslo (NTB): For å berolige i befolkningen kvelden 22. juli, varslet regjeringen at det var innført strengere sikkerhetstiltak ved grenseovergangene. Langs grensen til Sverige i Hedmark besto kontrollen i at Tollvesenets kamera ble snudd.

Kameraet ble snudd slik at man kunne se hvem som kjørte ut av Norge, skriver Aftenposten.

- Dette er en situasjon som gir grunnlag for å iverksette flere ekstraordinære sikkerhetstiltak, sa politidirektør Øystein Mæland på kvelden 22. juli.

Nå viser flere brev fra politimestrene at de i praksis gjorde lite. De hadde ikke en gang fått beskjed. Ett av politidistriktene som gjorde noe, var Hedmark, som vokter 350 kilometer mellom Femundsmarka og Magnor og en rekke sterkt trafikkerte grenseoverganger.

- Tollvesenets overvåkingskamera på grensen mot Sverige (riksvei 2) ble snudd slik at utgående trafikk fra Norge ble overvåket, skriver politimester Tormod Bakke i Hedmark i et brev til politidirektøren.

Spørsmålet om hvordan innføring av grensekontroll fungerte, er ett av punktene 22. juli-kommisjonen har gransket. Rapporten deres legges fram 13. august. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.