RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke skremt av oljeprofetier

Administrerende direktør i DNO, Helge Eide, lar seg ikke skremme av spådommer om lavere oljepriser. I dag åpnet DNO-aksjen ned.

Det Norske Oljeselskap (DNO) har gjennom det siste året vært elsket og hatet av investorer og analytikere. Aksjen, som steg med nesten 1000 prosent i fjor, har skremt vannet av flere.

Aksjeanalytikeren til den svenske næringslivsavisen Dagens Industri, Bjørn Wilke synes å ha blitt skremt bort fra aksjen.

- Det Norske Oljeselskap, DNO, er et annet intressant selskap i samme kategori som Lundin Petroleum, men en kursoppgang på 929 prosent på et år skremmer, skrev Wilke i sin oversikt over anbefalte aksjer i går.

- Vår oppgave er å skape verdier og la markedet bestemme prisen, sier Helge Eide i DNO til iBergen.no per epost.

Svakt ned
I dag åpnet aksjekursen til DNO ned med en dupp på 2 kroner, eller i underkant av 5 prosent. Det synes ikke å skremme investorer og analytikere.

Følg kursutviklingen til DNO-aksjen her.

- DNO-aksjen er en satsing fra min side, fortalte storaksjonær i DNO, Idar Vollvik til iBergen.no tidligere i uken.

Vollvik og Eide hadde et møte tirsdag, uten at noen av dem ønsket å kommentere møtet overfor iBergen.no.

Enkelte meglerhus spår at DNO vil oppleve en fortsatt opptur i løpet av årets første kvartal. Fondsfinans er ett av disse, og spår en oppgang på hele 44 prosent i løpet av de neste tre månedene.

Ikke skremt av oljenedgang
Enkelte andre analytikere spår en annen vei for DNO-aksjen, ned 19 prosent på grunn av usikkerheten om hvor stort oljefeltet i Irak egentlig er.

En annen grunn til dystre spådommer er spekulasjoner rundt utviklingen av oljekursen, som er spådd ned. Dette bekymrer ikke Helge Eide.

- Vi lever godt med en oljepris på 10 - 15 US dollar lavere enn dagens nivå, forklarer Eide.

Nye marker
DNO skal etterhvert begynne å bore på Jaguar-feltet på britisk sokkel, noe det er knyttet stor spenning til i markedet. Eide er mer nøktern i sine forventninger til feltet.

- Vi har i våre presentasjoner til markedet oppgitt at ifølge vårt beste estimat kan dette gi ca. 70 millioner fat ekstra oljereserver til DNO hvis det finnes olje der, forteller Eide.

Økt leting
DNO gikk ut av 2005 med en aksjeutvikling som både skremmer og skaper misunnelse. Fra 6 kroner og 38 øre på begynnelsen av året til 65 kroner ved utgangen. Trolig vil fortsettelsen i 2006 også bli bra, dersom selskapet finner oljebrønnene.

- Det blir et spennede år med betydelig økt letevirksomhet som vi håper skal gi postivie resultater og en økning av våre oljereserver, avslutter Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere