RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke skremt av uroen

Daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge nettmegler
Daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge nettmegler (Nordnet)
Sist oppdatert:
Småsparerne gikk inn med mer penger for fjerde måned på rad.

Uroen på børsene i årets første børsmåned skremte ikke bort de private aksjesparerne. Tvert imot virket det ikke som om fraværet av januareffekten påvirket kundene til de rene internettmeglerne.

Tall fra Nordnet viser at privatpersoner fortsatte å nettokjøpte aksjer i januar sammenlignet med desember.

Nordnet melder at både omsetningen på Oslo Børs og aktiviteten hos nettmeglerne økte i januar i år sett opp mot desember i fjor.

Hopp i omsetningen
Totalt ble det gjennomført 532.521 transaksjoner blant de som faller inn under kategorien privatpersoner, og denne gruppen sto for en omsetning av aksjer på 48,5 milliarder kroner i januar. Det er en oppgang på henholdsvis 12,2 prosent og 43,7 prosent.

Fersk statistikk fra Oslo Børs viser at omsetningen lå langt høyere i januar i år enn samme måned i 2009.

Les mer: Befester meglertronen

Igjen størst
Nordnet sto for 11,44 prosent av alle transaksjonene i januar og befester dermed sin posisjon som det klart største meglerhuset målt i transaksjoner. Når det kommer til omsetning er Nordnet nest størst med en andel på 8,22 prosent bak DnB Nors 8,66 prosent.

– Målet vårt er å beholde den posisjonen vi hadde i 2009 i 2010, og det har vi klart i januar, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet til StockLink iMarkedet.

I en pressemelding skriver Nordnet at de private aksjesparerne nettokjøpte aksjer for 54 millioner kroner i januar. Dermed fortsetter de private å sette penger inn i aksjemarkedet for fjerde måned på rad, dog på et lavere nivå enn i desember 2009 da nettokjøpene var på 251 millioner kroner. Noe av forklaringen kan ligge i at uroen ga en kjøpsanledning til allerede positive aksjesparere.

– Etter en rolig desember og start på året tok aktiviteten seg gradvis opp utover i januar. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt utviklingen i verdensøkonomien og en viss frykt har spredt seg i aksjemarkedet i januar. Men de private aksjesparerne posisjonerer seg for videre opptur og tror fallet i januar er en korreksjon og ikke starten på en lengre nedtur. Privatpersoner er med andre ord fortsatt optimistiske til børsen, og trenden fra fjerde kvartal i 2009 fortsatte også i januar, kommenterer Skar.

Månedstallene fra Oslo Børs for januar viser at Statoil, Yara International, REC, Seadrill, DnB Nor, Norsk Hydro, Telenor, Petroleum Geo-Services, Royal Caribbean Cruises og Frontline var de ti mest omsatte aksjene.

REC mest populær
De mest populære aksjene hos kundene til nettmeglerne i januar var REC. Yara, Seadrill, Questerre, Norsk Hydro, Xact Derivat Bull, Xact Derivat Bear, Petroleum Geo-Services, Telenor og International Gold Corporation.

Oversikten som viser de ti mest nettokjøpte aksjene til kundene av de rene nettmeglerne var Statoil, Yara, Seadrill, Norsk Hydro, Questerre, Norwegian, Telenor, Kongsberg Automotive, Crew og Det Norske Oljeselskap.

De to mest nettosolgt mest var PGS, Marine Harvest, DnB Nor, Royal Caribbean Cruises, Aker Solutions, REC, Golden Ocean, Fred Olsen Energy, Opera og Xact Derivat BULL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere