Ikke skyld på Gleager

Foto: (TV3)

Unges sexdebut påvirkes av andre ting enn mediesex.

16.08.10 17:44

(SIDE2): Media får stadig vekk skylden for diverse endringer i samfunnet - også for at sex i mediebildet påvirker unges sexvaner. Men nå kan grinebiterne som skylder det moralske forfallet på realityserier som Paradise Hotel, vende pekefingeren en annen vei. Det viser en ny amerikansk undersøkelse, som er offentliggjort i «Developmental Psychology»

Ifølge den har nemlig ikke mediesex innvirkning på når unge debuterer seksuelt. Det skriver extrabladet.dk.

Medier og sex
De to amerikanske universitetspsykologer Laurence Steinberg og KC Monahan har i artikkelen «Adolescents' Exposure to Sexy Media Does not Hasten the Initiation of Sexual Intercourse» analyserte data fra en undersøkelse fra 2006, der man så nærmere på unges medieforbruk og sexvaner over flere år.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Psykologene sammenlignet blant annet de unges sosiale bakgrunn, utdannelsesnivå og oppdragelse, med deres medievaner.

Venner
Konklusjonen er altså - noe overraskende for enkelte kanskje - at det ikke er noen sammenheng mellom den seksuelle debutalderen og sex i mediene. At media har eller ikke har innvirkning på unges sexliv generelt, sies undersøkelsen ikke noe om.

Det som derimot har innvirkning på når en gutt eller jente velger å ha sex første gang, er oppdragelsen hjemmefra, konflikter med foreldre og hvorvidt vennene er seksuelt aktive eller ikke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det skorter ikke på fristelser for Peter. Foto: (TV3)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.